Novinky

          • Návšteva obecného úradu 3.ročník

          • Bol sychravý deň, ale nás zahrialo pri srdiečku srdečné a vrúcne uvítanie od pána starostu na obecnom úrade. Pán starosta Mgr. Peter Klimčík nás usadil v zasadacej miestnosti a rozprával nám o svojej práci, čo všetko má na starosti , ale aj to kto mu pri tom pomáha. Predstavil nám aj ďalších zamestnancov Obecného úradu p.prednostu, p.kontrolóra, p. kultúrnu referentku, p.matrikárku, p. sekretárku a ďalších ľudí bez ktorých by to v obci určite nefungovalo . Deti najviac zaujal, keď im ukázal insignie, ktoré videli zblízka aj si ich vyskúšali. Ešte raz ďakujeme p. starostovi a ostatným zamestnancom, že si na nás našli čas a všetko nám poukazovali a obdarovali nás darčekom krásnou omaľovankou.  MšJ

            viac foto v albume 

          • Beseda s ornitológom

          • V utorok 2.5. p.uč. D. Florková  pripravila besedu s ornitológom Jurajom Bajom a jeho dcérou. S rukavicou na ruke a sediacim dravcom na nej si rýchlo získali pozornosť druhákov(80ž.). Deti dychtivo vnímali každé ich slovo a pohyb. Objavovali, ako dravec rešpektuje človeka a zároveň človek dravca. Žiaci prekvapili svojimi vedomosťami a smelo sa pýtali, čo im o živote dravcov vŕta v hlave. V hravej súťaži získali odmenu a krkavec sa rozlúčil zrozumiteľným: „Čau!“ FeA

          • Dúha 2022/2023

          • V piatok  5. mája 2023   sme sa zúčastnili na  slávnostnom vyhodnotení 27. ročníka celoslovenskej súťaže výtvarnej a literárnej tvorby detí, DÚHA 2022/2023 v Starej Ľubovni. Z viac ako  500 literárnych súťažných prác na tému Môj najkrajší sen porotu zaujali hneď 4 práce našich žiakov.

            V 2. kategórii  - POÉZIA - 3. miesto  získala Soňa Kšendzuľáková (4:B) a Matej Kubizna ( 4.A) čestné uznanie. V 2. kategórii  - PRÓZA – si čestné uznanie prevzala Sofia Janigová (4.C).
            V 3. kategórii  - POÉZIA – sa na 3. mieste umiestnila Sofia Kurňavková (9.B).

            Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme, aby sa ich sny stali skutočnosťou.

            Za prípravu ďakujeme p. učiteľkám – Gruchalovej M., Novosadovej K., Hurákovej E., Demkovej Z.

            HuE

          • Vajanského Martin 2023 - II. diel

          • Po úspešnom ťažení starších dievčat si recitáciu na krajskom kole Vajanského Martin vyskúšali aj mladšie recitátorky. Hoci reprezentovali prvýkrát, obstáli so cťou. V 2. kategórii poézia si Katka Dibdiaková zo 6.C vybojovala výborným výkonom 2. miesto. V tej istej kategórii v próze sa Nikolka Brandysová z 5.A neumiestnila na stupňoch víťazov, ale získala cenné skúsenosti, ktoré môže zúročiť neskôr. Dievčatám blahoželáme a  ďakujeme za reprezentáciu. Ďakujeme aj šoférovi Miňovi za bezpečnú a ohľaduplnú jazdu, vďaka čomu mala z cesty zážitok aj Nikolka:))).

            Za prípravu a trpezlivosť ďakujeme p. uč. Demkovej Z.

            DeeP

          • IQ olympiáda

          • V dňoch 13.4 - 21.4.2023 sa naši žiaci zapojili do súťaže s názvom IQ olympiáda, ktorá sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja.

            IQ olympiáda je určená pre všetkých žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ a nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí a je zostavená ako sada logických úloh.

            A že naši žiaci logicky uvažovať naozaj vedia, dokázali svojimi výkonmi.

            1. miesto: Jakub Brišák, 7.B - postupuje do regionálneho kola
            2. miesto: Karol Vojtas, 7.C
            3. miesto: Zuzana Dibdiaková, 9.A
                               Martin Florek 9.A

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a Jakubovi držíme palce v ďalšom kole. (DuA)

          • MATEMATICKÝ BUMERANG

          • 25.4.2023 si pre žiakov druhého stupňa pripravili učiteľky matematiky zaujímavú a zábavnú súťaž s názvom MATEMATICKÝ BUMERANG, ku ktorej pripravili ako motiváciu aj sladké a slané občerstevenie. Každá trieda si vytvorila štvorčlenné družstvo, ktoré vyslala riešiť logické úlohy a zabojovať o víťazstvo vo svojom ročníku. Nakoniec sa prvenstvo podarilo získať týmto tímom:

            5. ročník: 5.A v zložení Jakub Večerek, Patrik Fuchs, Matias Florek, Adam Lučivňák
            6. ročník: 6.D v zložení Sofia Klára Straková, Dalibor Rakučák, Matej Jendrašík, Matúš Večerek
            7. ročník: 7.C v zložení Karol Vojtas, Tobias Briš, Adam Bartoš, Patrik Mrekaj
            8. ročník: 8.B v zložení Adrián Kondela, Anton Dibdiak, Tatiana Lučivňáková, Marián Gruchala
            9. ročník: 9.A v zložení Lenka Priechodská, Nina Večerková, Martina Kovaľová, Júlia Podstavková.

            Víťazným tímom gratulujeme a ďakujeme všetkým zúčastneným, že s nami strávili príjemné popoludnie. Ďakujeme aj našim učiteľkám matematiky za prípravu a občerstvenie. (DuA)

          • Vajanského Martin 2023

          • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín pokračovala v stredu 3. mája krajským kolom v Martine pod názvom Vajanského Martin. Dnes našu školu reprezentovali staršie dievčatá z ôsmeho ročníka. V 3. kategórii próza 1. miesto a postup na celoslovenské kolo získala Stela Bystričanová z 8.B. V 3. kategórii poézia tiež 1. miesto a postup na celoslovenské kolo získala Katarína Belicajová z 8.D. Obom dievčatám blahoželáme k úspechu, ďakujeme za reprezentáciu a budeme držať palce v júni.  

            Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej Z.

            DeeP

        • Prírodovedný kvíz
          • Prírodovedný kvíz

          • Počas mesiaca apríl - mesiac lesov žiaci prvého stupňa riešili prírodovedný kvíz. Žiaci mali za úlohu pomenovať správne živočíchov a rastliny, následne uhádnuť hádanku, v ktorej sa skrýval názov živočícha. Najúspešnejší riešitelia boli odmenení knihami o prírode. (FLD)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie