Novinky

          • Posedenie so starými rodičmi 2023

          • „Vážené babky, vážení dedkovia, milí hostia!“

            Týmito slovami sa začalo v stredu, 25.10. poobedie na našej škole. Naši deviataci sa rozhodli urobiť bodku za mesiacom október vo veľkom štýle. Spolu s triednymi učiteľkami prichystali krátky program a pohostenie v triedach, kde si naši starkí posedeli, zaspomínali, pookreli. Deti sa starým rodičom venovali asi ako nikdy. Uvarili kávu, čaj, pripravili chlebíky, upiekli koláč. A možno prvýkrát sa starali, aby babka s dedom odchádzali od nich spokojní.

            Ďakujeme za spoločnosť a tešíme sa opäť o rok.

            ĎuA

        • IKEBANY
          • IKEBANY

          • 26.10.2023 - Tento týždeň dostali ôsmaci za úlohu na hodine techniky vyrobiť ikebany na hroby svojich blízkych pri príležitosti blížiacich sa sviatkov Dušičiek. Do práce zapojili nielen ruky, ale aj srdcia, o čom svedčia aj výsledné práce. Za niektoré by sa veru nehanbil ani profesionál :) 

            Fotky ikebán si môžete pozrieť v albume. (VoO)

          • Imatrikulácia prvákov

          • Naši prváci zažili v stredu 18.10. výnimočnú udalosť- Pasovanie za školákov. Slávnostne sľúbili kráľovi, že budú plniť všetky školské povinnosti a budú vzorní žiaci, spolu s princeznou a šašom vyriešili veľa zaujímavých hádaniek, no a nakoniec boli za pomoci pána starostu pasovaní za školákov. Veríme, že sa všetkým prváčikom v škole páči a budú ďalej pokračovať v plnení školských povinností tak, ako sľúbili :) Prajeme im veľa úspešných a šťastných dní v školskom kráľovstve.

            Ďakujeme našim milým vychovávateľkám za pomoc pri príprave tejto akcie. Ďalej ďakujeme pánovi starostovi Mgr. Petrovi Klimčíkovi za účasť a pekný darček- šiltovky a sladkú odmenu z obecného úradu.

             

            NoK

             

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Koniec septembra sa na hodinách cudzích jazykov už tradične spája s aktivitami, ktorými si pripomíname Európsky deň jazykov. Aj tento rok sme si vypočuli príhovor v školskom rozhlase so zaujímavými informáciami o európskych jazykoch. Vyučujúce anglického jazyka si pripravili pre svojich žiakov rôzne úlohy ako napr. kvízy, hry, tvorbu plagátov. Nemčinári sa zamysleli nad tým, aké európske jazyky sa treba naučiť, ak by si chceli prečítať známe literárne diela v originálnom jazyku. Výsledky svojho pátrania spracovali formou plagátu. Opäť sme sa utvrdili v tom, že poznanie cudzích jazykov otvára bránu do sveta.        JuĽ

          • Cyklotúra pokračuje.....

          • Keďže nám počasie stále praje, využili sme to a opäť sme sa vybrali bicyklovať. V menšom počte, ale predsa sa nám podarilo vyšľapať až na Tanečník ku vláčiku. Veríme, že budeme pokračovať aj naďalej. Pozývame všetkých zdatných aj menej zdatných cyklistov pridať sa :)             KuV

        • Biela pastelka 2023
          • Biela pastelka 2023

          • 22. september bol hlavným zbierkovým dňom celoslovenskej verejnej dobročinnej zbierky na pomoc nevidiacim a slabozrakým občanom "Biela pastelka 2023".  Žiaci našej školy sa do tejto zbierky aktívne zapojili a svoju dobrú vôľu a solidaritu so zdravotne znevýhodnenými ľuďmi prejavili príspevkami do pokladničiek Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska, z ktorej nám dnes prišlo poďakovanie s uvedenou výslednou sumou z pokladničiek vo výške 196,03 €. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prispeli. Osobitne ďakujeme ôsmačkám, ktoré boli ochotné pomôcť s realizáciou zbierky: Ema Janetová, Tamara Antušáková, Lucia Bolibruchová, Darina Srogoňová, Adela Sivčáková, Simona Majcherová. 

            (VlA)

             

          • VÝHRA SO ZATOČ S ODPADOM

          • V školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do výziev kampane Učiteľ v akcii- Zatoč s odpadom.Počas celého šk.roka sme plnili rôzne edukačné aktivity zamerané na enviromentálnu výchovu a ochranu životného prostredia. Spolu sme získali cenné vedomosti a odhalili dôležité súvislosti .Naša škola vyhrala v kategórií najaktívnejšej školy 1.miesto, vyplnili sme najviac echoformulárov od rôznych učiteľov z jednej školy .Odmenili nás množstvom vecných cien, pomôcok a vzdelávacích hier, ktoré využijeme pri dalšom vzdelávaní. Gratulujem a verím, že sa pustíte aj do novej kampane v tomto šk.roku na zmenu klímy AklímaTyzuj sa... Tak hor sa do toho. https://www.ewobox.sk/sazp/klimatyzuj-sa/ucitel-v-akcii 

          • Voľby do rady školy


          • Milí rodičia,


            ako ste už boli informovaní na plenárnom rodičovskom združení v týchto dňoch prebehnú voľby do rady školy. Dovoľte mi, aby som Vám poslala zopár informácii.

             

            16.10.2023
            do 14:00hod sa môžete prihlásiť za kandidáta v príslušnej kategórii alebo môžete niekoho navrhnúť (s návrhom musí súhlasiť).
            Prihlášku / návrh nájdete v kancelárii alebo si ho môžete stiahnuť aj tu

            prosíme vypísané

            • doniesť do kancelárie - prízemie modrá budova (môžete aj po niekom poslať - je tam urna/krabica na zber prihlášok)
            • alebo poslať emailom volby@zszakamenne.sk

            17.10.2023
            zverejníme (pošleme Vám cez Edupage) zoznam nahlásených kandidátov

             

            26.10.2023
            od 6:00  do 18:00 hod sa budú konať voľby do rady školy:

            Pri voľbe zástupcu rodičov do rady školy môžu rodičia uplatniť len jeden hlas bez rozdielu počtu ich detí v škole. Volí len jeden z rodičov / zákonných zástupcov:

            • anonymne cez modul Edupage
            • budete si z predloženého zoznamu kandidátov vyberať  4  zástupcov 

            Voľby sú platné, ak hlasovala nadpolovičná väčšina oprávnených voličov. Ak nehlasovala nadpolovičná väčšina oprávnených voličov, zriaďovateľom poverený zástupca školy vyhlási opakovanú voľbu, pričom pri opakovaných voľbách nie je podmienkou účasť nadpolovičnej väčšiny oprávnených voličov. 

             

            27.10.2023
            zverejníme (pošleme Vám cez Edupage, uverejníme na stránke školy) výsledky z volieb do rady školy.

             

            Pevne veríme, že sa Vás za kandidátov prihlási čo najviac a po voľbách pomôžete našu školu podporovať, riadiť a posúvať ďalej. 

            Ďakujeme

             

            V prípade akýchkoľvek informácií, nejasností nás neváhajte kontaktovať:

            Šalatová Marta
            0905 793 731, riaditel@zszakamenne.sk

             

            Volebná komisia: p. Sameková V. (rodičia), p. Jurkuľáková B. (neped. zamestnanci), p. Mrocková J. (ped. zamestnanci ZŠ), p. Sameliaková E. (ped. zamestnanci MŠ)

          • Florbal - školské kolo

          • Minulý týždeň sa konali majstrovstvá školy vo florbale medzi žiakmi 8 a 9tého ročníka. Vytvorili sa dve skupiny po troch účastníkoch, kde prvý dvaja postupili do semifinále. Boj o bronzové medaily lepšie zvládli žiaci 9.A. Vo finále sa stretli žiaci 9.B a 9.C. Tesne pred koncom zápasu vyhrávali žiaci 9.C na čo reagovala 9.B odvolaním brankára a podarilo sa jej vyrovnať. Na nájazdy napokon vyhrali žiaci 9.B. Najlepším hráčom turnaja bol Patrik Václav (9.C) a najlepším brankárom sa stal Anton Dibdiak (9.B).

            Poradie:

            1. 9.B

            2. 9.C

            3. 9.A

            4. 8.B

            5. 8.A

            6. 8.C

            Víťazom gratulujeme!!

            (kcj)

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
        • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
        • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
        • 36140783
        • 2021390822
        • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
      • Prihlásenie