Novinky

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Na počesť Medzinárodného dňa školských knižníc dňa 24.10.2022 sme pre druhákov pripravili prekvapenie a pasovali sme ich za čitateľov školskej knižnice. Pred školskou knižnicou ich privítala " Strážkyňa kníh " , ktorá mala pre nich pripravené tri úlohy a museli vymyslieť čarovnú formulku, ktorou otvoria dvere  školskej knižnice. Všetko sa podarilo splniť a deti sa ocitli v školskej knižnici. Tam im strážkyňa kníh  veľmi pútavo a zaujímavo rozprávala o knihách, spoločne listovali v knihách a hľadali knižných škriatkov . Deti z knižnice odchádzali so záložkou v ruke a sľúbili, že dnes si všetci uložia knihy v knižnici v triede aj doma. Tento čarovný zážitok sa podarilo  zažiť aj predškolákom MŠ z triedy fialových aj zelených kvietkov .  / JsM /

             

          • WocaBee - jesenný šampionát

          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

            Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.
            V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.
            Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

            Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.
            Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

        • Beseda so včelárkou
          • Beseda so včelárkou

          • 26.10.22 sa uskutočnila beseda pre  žiakov šiesteho ročníka o živote a význame včiel. Besedu pútavou formou viedla včelárka teta Majka z Dolného Kubína.(T.Mk)

          • Edith Piaf

          • V stredu 26.10.2022 sa žiaci ôsmeho ročníka zúčastnili na hudobno-dramatickom a tanečnom predstavení Edith Piaf v Banskej Bystrici. Nie tak často majú deti možnosť sadnúť si do hľadiska skutočného divadla. Predstavenie zanechalo v našich žiakoch dojem a odniesli si určite silný umelecký zážitok. Skvelý výkon hereckej aj tanečnej predstaviteľky speváčky Edith Piaf žiaci odmenili kvetmi a potleskom. A naši ôsmaci si za slušné správanie nielen v divadle zaslúžia určite pochvalu. /KoK,ČiI/

        • Posedenie deviatakov so starými rodičmi
          • Posedenie deviatakov so starými rodičmi

          • V rámci Mesiaca úcty k starším si naši deviataci v piatok 21. 10.  pozvali do školy na posedenie svojich starých rodičov.  Už vo dverách ich deti vítali malou pozornosťou – mydielkom  vyrobeným s p. uč. RaK na hodinách techniky. Celkom 160 ľudí, z toho 106 starkých obsadilo prízemie novej školskej budovy, aby si pozreli pripravený spoločný program. Potom sa žiaci s milými hosťami presunuli do svojich tried, kde bolo pripravené chutné občerstvenie nachystané samotnými žiakmi. Pri svetle sviečok, koláčiku a voňavej káve mali vnúčatá možnosť stráviť pár chvíľ so svojimi starkými v priestore, kde sa zvyčajne usilovne alebo menej usilovne vzdelávajú ... Mnohé babičky a dedkovia  sa vrátili po rokoch do  školy, v ktorej  boli možno naposledy ako rodičia školopovinných detí, teda pred mnohými rokmi ... Bolo to milé stretnutie dvoch generácií  menežované  treťou generáciou – pani učiteľkami. Všetkým – učiteľkám aj žiakom patrí vďaka za náročnú prípravu a starým rodičom za to, že napriek rôznym dôvodom prečo neísť  predsa len prišli.  A veríme, že neľutovali. Aj my máme z tejto akcie dobrý pocit.

            /za KoK,  ČiI, DeZ, Koi , DuA  a deviatakov – VlA/

          • Volejbal

          • Dnes (25.10.2022) sa naše žiačky aj žiaci zúčastnili volejbalového turnaja v Námestove, kde sa dievčatá umiestnili na prvom mieste, chlapci na druhom mieste a ako mix družstvo tiež na prvom mieste.

            Všetkým gratulujem a prajem veľa športových úspechov.

            KoI

          • Futbal

          • Dnes (21.10.2022) sa naši mladší žiaci zúčastnili turnaja vo futbale kde si po jednej prehre a dvoch výhrach vybojovali 2.miesto.

            Chlapcom gratulujem a prajem veľa športových úspechov.

            KoI

          • Deň jabĺk

          • Naši druháci si dnes pripomenuli v rámci projektového vyučovania "Deň jabĺk". Vyučujúce si pripravili na každú vyučovaciu hodinu tematické úlohy. O význame a dôležitosti jabĺk pre naše zdravie prišla porozprávať školská zdravotníčka p. Sivčáková.

          • Október - mesiac úcty k starším

          • "Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok.
            Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku,

            podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov,
            keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý.

            Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi."

            Mesiac október by mal byť pre náš všetkých aj pripomienkou, ako si uctiť starších ľudí v našom okolí. Starnutie je zákonitý, všeobecný jav, ktorému podliehajú všetky živé organizmy, teda aj my ľudia. Je to nezvratný a postupný proces v našom živote.

            Úcta k starším ľuďom by mala byť predovšetkým prirodzenou súčasťou nášho života, mala by byť spontánna a nenásilná. Starší ľudia si ju zaslúžia, pretože vekom nadobudli rôzne skúsenosti, ktoré odovzdávajú nám, mladším.

            Úcta k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti.

            Úcta k naším otcom a k naším mamám, k naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené. Prejavujme im úctu, pretože nám ešte vždy majú čo dať. Pri tejto príležitosti si žiaci 2. stupňa, pod vedením školského parlamentu, vyzdobili dvere svojich tried krásnymi kresbami a básničkami. (DuA)

            Fotografie nájdete vo fotoalbume: Október – mesiac úcty k starším.

        • Beseda štvrtákov s ornitológom
          • Beseda štvrtákov s ornitológom

          • Pekný jesenný deň si naši štvrtáci užili aj na besede s ornitológom Mgr. Miroslavom Demkom, ktorý nás zaujímavým rozprávaním previedol všetkými zákutiami lesa- ríšou stromov, rastlín, zvierat a hlavne vtákov, ktoré môžeme začuť aj v našom okolí. Deti sa dozvedeli, ako kŕmiť vtáčiky cez zimu, aké kŕmidlo je vhodné, ale aj praktické rady, ako sa správať v lese. Spolu počúvali a napodobňovali spev vtákov. Učenie v prírode sa všetkým veľmi páčilo. Táto akcia bola pripravená pri príležitosti Svetového dňa stromov. Veríme, že naši žiaci si aj vďaka dnešnému dňu budú stromy a prírodu vážiť.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc.

            Na počesť Medzinárodného dňa školských knižníc dňa 24.10.2022 sme pre druhákov pripravili prekvapenie a pasovali sme ich za čitateľov školskej knižnice. Pred školskou knižnicou ich privítala " Strážkyňa kníh " , ktorá mala pre nich pripravené tri úlohy a museli vymyslieť čarovnú formulku, ktorou otvoria dvere  školskej knižnice. Všetko sa podarilo splniť a deti sa ocitli v školskej knižnici. Tam im strážkyňa kníh  veľmi pútavo a zaujímavo rozprávala o knihách, spoločne listovali v knihách a hľadali knižných škriatkov . Deti z knižnice odchádzali so záložkou v ruke a sľúbili, že dnes si všetci uložia knihy v knižnici v triede aj doma. Tento čarovný zážitok sa podarilo  zažiť aj predškolákom MŠ z triedy fialových aj zelených kvietkov .  

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 19.októbra 2022 o 16:00 v novej školskej budove. Po skončení budú triedne rodičovské konzultácie v kmeňových triedach.

          • Šport nás spája

          • Dňa 6.10.2022 sa v priestoroch našej školy konal V. ročník akcie s názvom Šport nás spája. Po dvojročnej odmlke sa nám opäť podarilo stretnúť, zasúťažiť si a najmä sa zabaviť.

            Tohto ročníka sa zúčastnilo 9 družstiev, a tí najlepší si odviezli domov okrem dobrého pocitu a únavy aj medaily a rôzne iné darčeky.

            Ďakujem za pomoc vedeniu ZŠ s MŠ Jána Vojtaššáka, vedeniu CSS Zákamenné a jeho zamestnancom, taktiež všetkým žiačkam a žiakom.

            KoI

          • Európsky deň jazykov

          • Na hodinách cudzích jazykov sme si pripomenuli EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov. Vyučujúce si pre žiakov pripravili rôzne aktivity a kvízy. Zábavnou formou sa zoznámili s jazykovým bohatstvom Európy.   / Viac foto v albume/

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
        • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
        • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
        • 36140783
        • 2021390822
        • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
      • Prihlásenie