Novinky

          • Účelové cvičenia

          • Aj tento školský rok našich žiakov v rámci účelových cvičení navštívili odborníci, ktorí im poskytli cenné informácie, zaujímavosti a ukážky z  týchto oblastí:

             dopravná  výchova, bezpečnosť na cestách, práca psovoda pri vyhľadávaní drog - Kpt. Mgr. Tibor Šándor a jeho kolegovia

            požiarna ochrana - Ing. Emil Kurtulík

            topografia - Ing. Zuzana Kertysová

            ĎAKUJEME !

             

             

             

             

          • Babia hora 8. ročník

          • Na tej Babej guře zbjerajom še chmure... Asi takto sme vnímali poslednú výzvu v tomto školskom roku, poslednú ako ôsmaci. Pod kopcom to vyzeralo na otočku, ale keďže sme sa dotrepali z jedného konca Oravy na druhý... Nevzdáme to! Počasie nám doprialo pekných 16 stupňov, mraky a naše deti nabehli do hôr v teniskách, tričku s krátkym rukávom a úsmevom módnej divy. Do hora to šlo horko-ťažko, na samom vrchu sme bojovali s vetrom, hľadali sme sa podľa hlasu a čuchu. Výhľad nula bodov. Cesta dolu s vetrom vo vlasoch a dažďom stekajúcim po každom kúsku nášho tela, nám dával znať, že 8 stupňov na vrchu bola malina. Hory ukázali svoju silu a ponúkli okrem sneženia všetky druhy počasia. Okrem toho, preverili našu rovnováhu a pri tancovaní na mokrých skalách sme si ukazovali ladné piruety zakončené smiechom. Mokrí, unavení, spokojní s výkonom, sme zdolali 1725 m n. m. Mnohí šli nad svoje osobné sily, vystúpili zo svojej komfortnej zóny. Ale ten pocit, pocit osobného víťazstva, kedy prekonáme sami seba, ten je na nezaplatenie. (ĎuA)

          • Vyhodnotenie Kinderiády

          • Dnes 21.6.2023  bolo v telocvični vyhodnotenie Kinderiády. Žiakom prvého stupňa odovzdali pani zástupkyňa s pánom riaditeľom 96 diplomov a medailí za beh, šprint, hod i skok. Niektorí žiaci boli milo prekvapení, iní odmenu očakávali, lebo si verili. A  ostatní?...odchádzali s predsavzatím, že začnú trénovať a na rok sa možno aj na nich šťastie usmeje. KuB

            Viac fotiek si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • Kinderiáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kinderiáda - športová olympiáda 1. stupeň.

            Dňa 13. 6 2023 sa opäť na našej škole uskutočnila Kinderiáda. Žiaci prvého stupňa si zmerali sily v štyroch športových disciplínach: beh, šprint, skok a hod. Súťažili s veľkým nasadením so spolužiakmi v ročníku, osobitne chlapci a dievčatá. Výsledky im pomáhali zmerať šikovní spolužiaci z druhého stupňa, za čo im ďakujeme. KuB

          • Atletika mladších žiačok s žiakov

          • Dnes (21.6.2023) sa naše žiačky a žiaci zúčastnili na súťaži v atletike v Rabči. Adelka Sivčáková zo 7.A si vybojovala 3. miesto v skoku do diaľky a Juraj Demčák 3. miesto v behu na 600m. Gratulujem a prajem veľa ďalších úspechov. KoI

          • Volejbalový turnaj Deviataci vs. Učitelia

          • Volejbalový turnaj Deviataci vs. Učitelia

            V piatok 16.6. sa stretli deviatacke volejbalové tímy, aby si zmerali sily zoči-voči s tým učiteľským. Zápasy boli skutočne náročné a hráči nastúpili do boja s veľkou vervou. Zo vzájomných duelov nakoniec odchádzala víťazne 9.A, ktorej sa podarilo poraziť učiteľov, ale učitelia si porážku vynahradili výhrou nad 9.B a 9.C. Všetci sme strávili príjemné športové popoludnie.

          • Florbalový turnaj FAT CUP TRNAVA 2023

          • V dňoch 16. až 18.6.2023 prijali mladší florbalisti pod vedením p. Antona Kureka pozvanie na florbalový turnaj do Trnavy, kde sa už vlani naši žiaci predviedli peknou hrou, hoci skončili na 8. mieste.

            Tento rok dosiahli väčší úspech a to pekné 6. miesto. Predchádzali tomu tvrdé boje s tímami z Bratislavy a Šamorína, v ktorých chlapci najskôr viedli. Avšak veľké ihrisko, nabehané kilometre a dolniacke horúčavy sa podpísali na celkovej únave a záver patril súperom... Naši chlapci ale s prehľadom zvládli tím z Detvy a Malaciek. Pred nami sa v celkovej tabuľke ocitli tímy z Trenčína, Trnavy, Bratislavy, Dubnice nad Váhom a Šamorína. 

            Chlapcom patrí veľká pochvala za vzornú reprezentáciu školy a obce, za vyčerpávajúce zápasy, výkony na ihrisku a v neposlednom rade i tímového ducha aj mimo ihriska, kedy sa vedeli vzájomne povzbudiť a podporiť. Vďaka nim sa do povedomia dostáva zákamennský florbal na úrovni Slovenska.

            Poďakovanie patrí TJ TATRAN ZÁKAMENNÉ, ktorá našu výpravu finančne zabezpečila ako aj ochotnému oteckovi jedného z hráčov - Františkovi Kazimierovi, ktorý nás na minibuse bezpečne prepravoval na zápasy i domov.

            Veríme, že vďaka tejto - pre florbal zanietenej skupine, bude tento šport u nás v obci a na škole ďalej prekvitať !!!

            KuM

          • FUNNY ENGLISH

          • Či je angličtina zábavná - to sa snažili zistiť pri riešení úloh naši štvrtáci. A že sa im to podarilo úspešne! Pobili sa s textami, odpovedali na otázky a dokázali, že angličtina im nerobí problémy. Medzi najúspešnejších sa tento rok zaradili: Vivien SERDELOVÁ, Bianka BOŠKAJOVÁ, Klára SUMIHOROVÁ, Martin FRANEK a Ľuboš JANETA. BLAHOŽELÁME

          • zaMATik

          • Všetci naši žiaci si vrámci ročníka otestovali svoje matematické bunky. Zistili sme, že máme veľa šikovných počtárov. Tí najlepší boli aj odmenení. Sú to - PRVÁCI: Miriam Vojtasová, Lenka Kšendzuľáková, Maxim Jašica, Alex Beňuš, Mathias Janeta, Amália Lučivňáková, Ondrej Dibdiak, Sára Bystričanová a Martin Mrekaj. DRUHÁCI: Alex Bjaloň. TRETIACI: Viktória Urbanová a Marcel Bachňák. ŠTVRTÁCI: Matej Kubizna a Martin Franek. Všetkým BLAHOŽELÁME.

          • Vybíjaná 6. ročník vs. učitelia

          • Poslednými vyzývateľmi učiteľov vo vybíjanej boli šiestaci. Celý týždeň sa tešili, ako nás porazia, a veruže nám dali poriadne zabrať. Ani sme sa nestihli rozohrať a už nás vybíjali jedného za druhým. Nenechali sme sa však zaskočiť, pozbierali sme sily a podarilo sa nám zápasy otočiť. Ale bola to riadna makačka, žiaci hrali vynikajúco. (DuA)

          • Dilongova Trstená

          • V deň celoškolských osláv MDD - 2. júna sa naše recitátorky vybrali do Trstenej, aby sa zúčastnili celoslovenskej súťaže v prednese duchovnej literatúry. V silnej a početnej konkurencii dosiahli výborné výsledky. Katka Belicajová z 8.D obsadila 1. miesto v prednese poézie v druhej kategórii. Katka Dibdiaková zo 6.C získala druhé miesto v prźe v prvej kategórii. Stelka Bystričanová z 8.B sa neumiestnila, ale jej prednes mal veľký ohlas v publiku. Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a p. uč. Demkovej Z. za prípravu.

            DeeP

          • Exkurzia Viedeň - Bratislava 8. ročník

          • Ôsmykrát... Neuveriteľné! Dokonca tento školský rok už druhý raz. Človek si ani neuvedomuje, koľko námahy, odhodlania a voľného času stojí obyčajného učiteľa podstúpiť takýto výlet v obklopení 58 teenagerov. Nie je to len o ceste autobusom. Učiteľ musí byť neustále v stehu, aby niekomu nebolo zle, aby nepreletel cez čelné sklo a aby bol vôkol ako taký poriadok a kľud. Nie je to len o výlete do Viedne. Je to o neustálom strese o každé dieťa, ktoré nám rodič zveril v dobrej viere. Je to permanentné napätie. Obava, že nám cestu skríži neželaná a nečakaná situácia. Možno spadnutie objektu v historickom múzeu, nevyčísliteľnej hodnoty alebo vo Viedni prechod na červenú cez priechod pre chodcov... Nie je to o noci plnej dobrodružstva, ale hlavne o prebdenej noci v obave o zdravie a pohodu každého. Občas sa nepodarí všetko podľa predstáv. Rána, kedy sa každý stane súčasťou nového dňa bez ujmy na zdraví, je najkrajším pre každého učiteľa. Nie je to o hrade Devín, ale o tom, aby sa nikto nestal históriou poskakujúc po starých hradbách týčiacich sa nad Dunajom. Nie je to len o vození sa po dejinách Bratislavy vláčikom Prešporáčikom, ale o hlavne o obave, aby deti nedostali úpal, nevleteli pod auto alebo nedajbože sa stali nezvestnými po absolvovaní obeda v nákupnom centre. Mali sme neskutočné možnosti vidieť, počuť, ochutnať. Vidieť ako to bolo kedysi a zároveň pochopiť, koľko námahy stojí budovať integritu na pevných základoch. Počuť, čo všetko sa zapísalo do dejín a napriek tomu sme sa nepoučili. A ochutnať... Zmyslami precítiť chuť slávy, moci a nekonečných vojen. No zároveň si uvedomiť, že každým dňom svojho života píšeme históriu aj my. Píšme ju poriadne! (ĎuA)

          • Vyhodnotenie Kinderiády

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie Kinderiády.

            Dnes 21.6.2023  bolo v telocvični vyhodnotenie Kinderiády. Žiakom prvého stupňa odovzdali pani zástupkyňa s pánom riaditeľom 96 diplomov a medailí za beh, šprint, hod i skok. Niektorí žiaci boli milo prekvapení, iní odmenu očakávali, lebo si verili. A  ostatní?...odchádzali s predsavzatím, že začnú trenovať a na rok sa možno aj na nich šťastie usmeje. KuB

          • Kinderiáda - športová olympiáda 1. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kinderiáda - športová olympiáda 1. stupeň.

            Dňa 13. 6 2023 sa opäť na našej škole uskutočnila Kinderiáda. Žiaci prvého stupňa si zmerali sily v štyroch športových disciplínach: beh, šprint, skok a hod. Súťažili s veľkým nasadením so spolužiakmi v ročníku, osobitne chlapci a dievčatá. Výsledky im pomáhali zmerať šikovní spolužiaci z druhého stupňa, za čo im ďakujeme. KuB

          • Krúžok GAZDINKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok GAZDINKA.

            Krúžok Gazdinka pravidelne navštevovalo 30-35 žiakov, prihlásených 26. Stretávali sa každý utorok od 13:30. Viedla ho sestra Uršuľa z rehole uršulínok. Bol to posledný rok jej pôsobenia medzi nami, takže jej touto cestou srdečne ďakujeme za obetavú prácu a čas, ktorý venovala príprave našich žiakov na život a rozvoj životných zručností.

          • Krúžok Ovečka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Krúžok Ovečka.

            Krúžok Ovečka pravidelne navštevovalo 35 žiakov. Stretávali sa každý pondelok od 14:30 do 16:00. Viedla ho sestra Terezka z rehole uršulínok podľa metodiky Katechéz Dobrého Pastiera. Bol to posledný rok jej pôsobenia medzi nami, takže jej touto cestou srdečne ďakujeme za obetavú prácu a čas, ktorý venovala príprave pomôcok ako aj náboženskej výchove a budovaniu vzťahu s Bohom u našich najmenších.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
        • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
        • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
        • 36140783
        • 2021390822
        • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
      • Prihlásenie