Novinky

          • KK Matematická olympiáda Z9

          • 28.3. sa v Žiline konalo krajské kolo Matematickej olympiády v kategórii Z9, kde sa prebojovala aj naša žiačka Nina Večerková z 9.A. Hoci sme na vyhodnotenie museli dlho čakať, nakoniec nás veľmi potešilo. Nina sa stala úspešnou riešiteľkou. Gratulujeme! (DuA)

          • Dúha 2022/2023

          • V piatok  5. mája 2023   sme sa zúčastnili na  slávnostnom vyhodnotení 27. ročníka celoslovenskej súťaže výtvarnej a literárnej tvorby detí, DÚHA 2022/2023 v Starej Ľubovni. Z viac ako  500 literárnych súťažných prác na tému Môj najkrajší sen porotu zaujali hneď 4 práce našich žiakov.

            V 2. kategórii  - POÉZIA - 3. miesto  získala Soňa Kšendzuľáková (4:B) a Matej Kubizna ( 4.A) čestné uznanie. V 2. kategórii  - PRÓZA – si čestné uznanie prevzala Sofia Janigová (4.C).
            V 3. kategórii  - POÉZIA – sa na 3. mieste umiestnila Sofia Kurňavková (9.B).

            Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a prajeme, aby sa ich sny stali skutočnosťou.

            Za prípravu ďakujeme p. učiteľkám – Gruchalovej M., Novosadovej K., Hurákovej E., Demkovej Z.

            HuE

          • Vajanského Martin 2023 - II. diel

          • Po úspešnom ťažení starších dievčat si recitáciu na krajskom kole Vajanského Martin vyskúšali aj mladšie recitátorky. Hoci reprezentovali prvýkrát, obstáli so cťou. V 2. kategórii poézia si Katka Dibdiaková zo 6.C vybojovala výborným výkonom 2. miesto. V tej istej kategórii v próze sa Nikolka Brandysová z 5.A neumiestnila na stupňoch víťazov, ale získala cenné skúsenosti, ktoré môže zúročiť neskôr. Dievčatám blahoželáme a  ďakujeme za reprezentáciu. Ďakujeme aj šoférovi Miňovi za bezpečnú a ohľaduplnú jazdu, vďaka čomu mala z cesty zážitok aj Nikolka:))).

            Za prípravu a trpezlivosť ďakujeme p. uč. Demkovej Z.

            DeeP

          • IQ olympiáda

          • V dňoch 13.4 - 21.4.2023 sa naši žiaci zapojili do súťaže s názvom IQ olympiáda, ktorá sa koná pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja a predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja.

            IQ olympiáda je určená pre všetkých žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ a nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať. Je zameraná na vyhľadávanie intelektovo nadaných detí a je zostavená ako sada logických úloh.

            A že naši žiaci logicky uvažovať naozaj vedia, dokázali svojimi výkonmi.

            1. miesto: Jakub Brišák, 7.B - postupuje do regionálneho kola
            2. miesto: Karol Vojtas, 7.C
            3. miesto: Zuzana Dibdiaková, 9.A
                               Martin Florek 9.A

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a Jakubovi držíme palce v ďalšom kole. (DuA)

          • MATEMATICKÝ BUMERANG

          • 25.4.2023 si pre žiakov druhého stupňa pripravili učiteľky matematiky zaujímavú a zábavnú súťaž s názvom MATEMATICKÝ BUMERANG, ku ktorej pripravili ako motiváciu aj sladké a slané občerstevenie. Každá trieda si vytvorila štvorčlenné družstvo, ktoré vyslala riešiť logické úlohy a zabojovať o víťazstvo vo svojom ročníku. Nakoniec sa prvenstvo podarilo získať týmto tímom:

            5. ročník: 5.A v zložení Jakub Večerek, Patrik Fuchs, Matias Florek, Adam Lučivňák
            6. ročník: 6.D v zložení Sofia Klára Straková, Dalibor Rakučák, Matej Jendrašík, Matúš Večerek
            7. ročník: 7.C v zložení Karol Vojtas, Tobias Briš, Adam Bartoš, Patrik Mrekaj
            8. ročník: 8.B v zložení Adrián Kondela, Anton Dibdiak, Tatiana Lučivňáková, Marián Gruchala
            9. ročník: 9.A v zložení Lenka Priechodská, Nina Večerková, Martina Kovaľová, Júlia Podstavková.

            Víťazným tímom gratulujeme a ďakujeme všetkým zúčastneným, že s nami strávili príjemné popoludnie. Ďakujeme aj našim učiteľkám matematiky za prípravu a občerstvenie. (DuA)

          • Vajanského Martin 2023

          • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín pokračovala v stredu 3. mája krajským kolom v Martine pod názvom Vajanského Martin. Dnes našu školu reprezentovali staršie dievčatá z ôsmeho ročníka. V 3. kategórii próza 1. miesto a postup na celoslovenské kolo získala Stela Bystričanová z 8.B. V 3. kategórii poézia tiež 1. miesto a postup na celoslovenské kolo získala Katarína Belicajová z 8.D. Obom dievčatám blahoželáme k úspechu, ďakujeme za reprezentáciu a budeme držať palce v júni.  

            Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej Z.

            DeeP

          • OK Pytagoriáda

          • Dňa 20. a 21.3. 2023 sa konalo okresné kolo pytagoriády, ktoré sa uskutočnilo v Zákamennom. Z druhého stupňa sa zúčastnilo 21 žiakov. Srdečne blahoželáme všetkým úspešným riešiteľom a ďakujeme všetkým zúčastneným. Poďakovanie patrí aj všetkým učiteľkám MAT, ktoré žiakov pripravovali. 

            Úspešní riešitelia: P5 - Lenka Brišáková

                                         P6 -  Miroslava Beňušová

                                         P7 - Karol Vojtas, Sára Jakubjaková

                                        P8 - Vilma Večerková, Michael Kubizna  (KuV)

          • OK Matematickej olympiády

          • Dňa 12.4 sa v Námestove matematická olympiáda uskutočnila,

            našich šikovných matematikov však nezaskočila.

            Vedomosti si zmerali so žiakmi z celého okresu,

            násobili, delili, odmocňovali či rysovali bez stresu.

            V olympiáde nestačí len správny výsledok napísať,

            postup riešenia a myslenia treba podrobne rozpísať.

            Vďaka talentu, zodpovednosti a  obetovanému voľného času,

            naši žiaci opäť úspechmi preslávili  milovanú školu našu.

            Za reprezemtáciu Vám chceme poďakovať úprimne,

            vedzte, že jednotka z matematiky Vás neminie.

            Ďakujem patrí aj vyučujúcim, lebo  talent v žiakovi učiteľ odmyka,

            ten Váš odomkla Madleňáková, Dendysová a Kudlová Veronika.

            Výsledky:

            6. ročník:  1. miesto Miroslava Beňušová

            7. ročník:  3. miesto Sára Jakubjaková, 5. miesto  Karol Vojtas

            8. ročník:  3. miesto  Michael Kubizna,  4. miesto - Vilma Večerková                                                          (MaB)

                            

        • Prírodovedný kvíz
          • Prírodovedný kvíz

          • Počas mesiaca apríl - mesiac lesov žiaci prvého stupňa riešili prírodovedný kvíz. Žiaci mali za úlohu pomenovať správne živočíchov a rastliny, následne uhádnuť hádanku, v ktorej sa skrýval názov živočícha. Najúspešnejší riešitelia boli odmenení knihami o prírode. (FLD)

          • McDonald´s Cup

          • Dnes 20.4.2023 sa žiaci a žiačky 1. stupňa zúčastnili kvalifikácie na okresneé kolo v malom futbale McDonald´s Cup, kde si po dvoch výhrach a jednej remíze vybojovali postup na okresné kolo. Gratulujem a deti chválim, boli úžasné. Ďakujem sponzorom ZŠ s MŠ Jána Vojtaššáka a pánovi Petrovi Kovalčíkovi a taktiež rozhodcovi pánovi učiteľovi Marekovi Madleňákovi. KoI

        • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva
          • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

          • V piatok 28.4.2023 sa Jakub Brišák zo 7. B zúčastnil vyhodnotenia celoslovenskej literárnej súťaže Svätoplukovo kráľovstvo ožíva. Vyhodnotenie sa konalo v Galérii Universum Pedagogickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Jakub získal krásne 3. miesto za báseň Svätoplukov meč. Srdečne blahoželáme a želáme mu, nech ho literárna múza nikdy neopustí. (VoO)

        • BIO - D
          • BIO - D

          • 20.4.23 sa v Námestove  uskutočnilo okresné kolo BIO - D žiakov 6-7.ročníka. Našu školu úspešne reprezentovali žiačky Tamara Antušáková zo 7.A triedy, obsadila 2. miesto a Timea Florková zo 6.C triedy, umiestnila sa na 5. mieste. Dievčatá gratulujeme a ďakujeme. (T.Mk)

          • Stavanie mája

          • Aj tohtoroční deviataci  v týchto dňoch zopakovali starú tradíciu a postavili krásny máj. Stavalo sa im dobre, lebo ich svojim srdečným spevom podporilo naozaj veľké množstvo spolužiakov aj učiteľov.


            ČiI

        • BIO - E poznaj a chráň
          • BIO - E poznaj a chráň

          • 13.4.23 sa uskutočnilo v Námestove okresné kolo BIO - E "Poznaj a chráň". Našu školu úspešne reprezentoval Rasťo Polťák, žiak 8.C, v kategórii ZOO, kde v silnej konkurencii obsadil pekné druhé miesto a postúpil na krajské kolo do Čadce. Ďakujeme a držíme palce v ďalšom kole.(T.Mk)

        • Čitateľský maratón
          • Čitateľský maratón

          • Počas marca - mesiaca knihy sa naši šiestaci zapojili do súťaže s názvom Čitateľský maratón. Počas celého mesiaca doma poctivo čítali nahlas z rôznych kníh, zapisovali si minúty, ktoré pri čítaní strávili. Rodičia ich pri tom pozorne počúvali a zodpovedne kontrolovali, či si zapísali pravdivý počet minút. Výsledky sú naozaj ohromujúce. Všetci zapojení šiestaci spolu načítali 25 988 minút, čo predstavuje 18 dní čítania bez prestávky. V každej triede boli odmenení peknými cenami traja žiaci, ktorí čítaniu venovali najviac času.

            6.A:  Karin Kondelová (855 minút), Marcel Lučivňák (606 minút), Timotej Vojtaššák (103 minút)

            6.B:  Adam Palárik (1170 minút), Rebeka Sivčáková (980 minút), Marianna Buknová (740 minút)

            6.D:  Barbora Volentierová (3377 minút), Katarína Beťáková (3096 minút), Radovan Polťák (2481 minút)

            Dúfame, že aj vďaka tejto súťaži objavili naši žiaci lásku ku knihám a aj naďalej sa radi nechajú vtiahnuť do množstva pútavých príbehov, ktoré v sebe knihy ukrývajú. 

            (FlK)

          • Zápis do 1. ročníka

          • Deň zápisu do 1. ročníka sa konal 5.4.2023. Do našej školy sa prihlásilo 94 budúcich prvákov. Starší žiaci sa na nich tešili a preto im pripravili milé pozdravy v tvare motýľov so sladkým prekvapením. Pani učiteľky si zas pripravili zaujímavé úlohy, aby budúci prváci dokázali svoju spôsobilosť. Pán starosta Mgr. Peter Klimčík pribalil sladkú odmenu a pán riaditeľ PaedDr. Ján Kocúr vybavil sponzorské prekvapenie v podobe mini LEGA. Máme radosť, že v školskom roku 2023/2024 budeme mať štyri plné triedy šikovných prváčikov.

            NoK

          • VEĽKONOČNÝ  FLORBALOVÝ TURNAJ

          •  

            V stredu 5.4. 2023 sa v našej telocvični odohral Veľkonočný florbalový turnaj, v ktorom si zmerali sily 4 tímy žiakov 5., 6. a 7. ročníka okolitých škôl: ZŠ s MŠ Krušetnica, ZŠ s MŠ Breza, ZŠ s MŠ Lokca a tunajšia ZŠ s MŠ J. Vojtaššáka Zákamenné. 

            Turnaj zorganizovala Mgr. Monika Kureková, zápasy odpískal PaedDr. Ján Kocúr, časomeračom a zapisovateľom bola Mgr. Ivana Kovaľová a tréner našich florbalistov p. Anton Kurek pomáhal hráčom zo striedačky.  

            Z tribúny tímy povzbudzovali žiaci tunajšej školy, ktorí si pripravili aj transparenty. Po sérii pekných zápasov nakoniec zvíťazil tím ZŠ s MŠ J. Vojtaššáka Zákamenné, na druhom mieste sa umiestnil tím ZŠ s MŠ Krušetnica, na treťom mieste tím ZŠ s MŠ Lokca a posledné štvrté miesto patrilo ZŠ s MŠ Breza.

            Okrem krásnych medailí hráči dostali čokoládové veľkonočné vajíčko a pohostili sme ich bagetou a džúsikom, za ktoré vďačíme TJ Tatran Zákamenné.

            Spoločne strávené 3 hodiny florbalového zápolenia boli príjemným športovým zážitkom pred začínajúcimi veľkonočnými prázdninami.

            KuM

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie