Novinky

          • Matematická olympiáda Z6, Z7, Z8

          • 12. 4. 2022 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola matematickej olympiády Z6, Z7 a Z8. A úspechy, ktoré tam dosiahli, sú priam fantastické:

            6. ročník: 3. miesto Jakub BRIŠÁK, 4. miesto Karol VOJTAS
            7. ročník: 1. miesto Michael KUBIZNA, 2. miesto Vilma VEČERKOVÁ
            8. ročník: 2. miesto Lenka PRIECHODSKÁ

            Všetkým blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. Za prípravu ďakujeme p. uč. Kudlovej, p.uč. Madleňákovej a p.uč. Durčákovej. (DuA)

          • Žiacky ples

          • Tak sme si konečne zaplesali!

            Veru tak, po 2 rokoch sme sa všetci tešili, ako si spoločne užijeme náš školský ples.  Po jemnom ostychu sa nám vytvorili dvojice, kde sa dievčatá  premenili na nádherné slečny a z chlapcov sa aspoň na chvíľu stali džentlmeni (aj keď tie tenisky mierne kazili imidž).  

            Prvé nesmelé tanečné krôčky sa postupne zdokonaľovali a niektorí parketoví levi a levice by mohli konkurovať aj profesionálnym tanečníkom. 

            Po výdatnej večeri sa rozpútala tá pravá zábava, ktorej vyvrcholením bola po celý ples obdivovaná tombola. Šťastlivci si odniesli naozaj skvelé ceny, ale my všetci sme si spoločne užili úžasný večer. Nemám pravdu?  Veď kde inde môžete bez trestu uštvať učiteľku? No predsa  na parkete! Tak už aby tu bol ďalší ples! (ByE)

            Ďalšie fotografie nájdete vo fotoalbume.

          • Úspech na krajskom kole Hviezdoslavovho Kubína

          • Hneď na úvod prvého májového týždňa sa v Martine konalo krajské kolo v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentovala víťazka okresného kola Sofia Kurňavková z VIII.B. Nedala sa zahanbiť, zabojovala a získala 1. miesto a postup na celoslovenské kolo. Gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu školy a obce a budeme držať palce.:)

            Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej.

            DeeP

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

          • Posledný aprílový piatok sa neniesol len v znamení školského plesu deviatakov a ôsmakov. Tento deň sa v Žiline konalo krajské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovala v 3. kategórii Stela Bystričanová zo VII.B. V konkurencii desiatich víťazov okresných kôl kraja si výborným výkonom vybojovala 1. miesto a postup na celoslovenské kolo do Šale. A ešte aj stihla vystúpenie na plese.:)

            Ďakujeme za reprezentáciu a budeme držať palce v Šali. Za prípravu ďakujeme p.uč. Demkovej.

            DeeP

          • Vybíjaná ml. žiačky

          • Dnes 26.04.2022 sa naše mladšie žiačky po výhre nad Námestovom prebojovali do okresného kola vo vybíjanej. Ďakujem dievčatám za perfektnú hru, gratulujem k výhre a prajem veľa štastia v nasledujúcich zápasoch.

            KoI

          • Super florbal 2022

          • Dňa 26.4.2022 sme organizovali kvalifikáciu do okresného kola Super Florbal 2022. Zúčastnili sa jej aj naši starší žiaci a vybojovali prvé miesto, a tak postupujú to okresného kola v Mútnom. Ďakujeme p. uč. Kocúrovi za odpískanie zápasov a p. uč. Prokopovej za prípravu.  PrM

          • Konečne sme boli naživo...

          • Po dvoch rokoch virtuálneho recitovania sme opäť mohli potešiť priaznivcov recitácie a divadla vystúpeniami naživo. Vstup do súťaží sa nám podaril.. 

            Ešte v marci sa konalo okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína, kde Natália Brandysová z VIII.A obsadila v poézii 2. miesto a Sofia Kurňavková z VIII.B v próze 1. miesto a postúpila na krajské kolo do Martina.

            V apríli si Stela Bystričanová zo VII.B vyrecitovala na okresnom kole Šalianskeho Maťka 1. miesto a postup na krajské kolo do Žiliny.

            Zahanbiť sa nedali ani divadelníčky z Prvosienky. Konečne po dvoch rokoch sa mohli predstaviť živému publiku. Na krajskej prehliadke detských divadiel ulovili medveďa, získali 1. miesto a priamy postup na celoslovenskú prehliadku do Šale.

            Všetkým dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy, blahoželáme a budeme držať palce v ďalších kolách. Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej.

            DeeP

        • Na krídlach fantázie...
          • Na krídlach fantázie...

          • To, že mesiac kníh je marec, vie už dieťa a aj starec.

            Preto si naši žiaci tento mesiac tak uctili,

            že vlastnú knižku vytvorili. 

            Knižku príbehov, úvah, komiksov, básní.

            A my všetci  sme veľmi šťastní,

            že máme tak šikovné deti,

            z ktorých sa stali maliari a poeti. 

            Preneste sa teda s nami na krídlach fantázie

            do krajiny prózy a poézie.

            (VoO)

            Na_kridlach_fantazie.pdf




          • BIO-D

          • 21.4.22 sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo BIO-D. Na súťaži v silnej konkurencii čestne obstáli žiačky 6.C triedy Simona Sochuliaková a Ema Buľáková.Gratulujeme. :) (T-MK)

        • Koláčik pre Ukrajinu
          • Koláčik pre Ukrajinu

          • Keďže už viac ako mesiac počúvame zo všetkých strán smutné správy o situácii na Ukrajine, rozhodli sme sa v rámci svojich možností aj  materiálne pomôcť ľuďom, ktorí museli opustiť svoje domovy.  Mnohí našli dočasné útočisko aj v našej krajine, niektorí dokonca priamo v našej obci.

            A tak počas posledných dní sme privítali medzi nami nových žiakov z Ukrajiny a tiež vyhlásili TÝŽDEŇ POMOCI UKRAJINE, v ktorom prebiehala akcia KOLÁČIK PRE UKRAJINU.

            Do pečenia sa postupne zapojili všetky ročníky na obidvoch stupňoch, pretože každý deň prinášali koláčiky žiaci iného ročníka a cez  prestávky ich dievčatá z daného ročníka predávali za symbolickú cenu 10 centov/kus. Posledný deň akcie sa postarali o koláčiky učitelia.

            Stoly sa každý deň plnili čerstvými buchtami, makovníkmi, muffinami či inými sladkými aj slanými dobrotami. Predaj sme realizovali vždy na dvoch poschodiach v jednotlivých budovách. Pri manipulácii s koláčikmi sme sa maximálne snažili o zachovanie hygieny. Mamkám aj babkám, ktoré poctivo piekli (niektoré aj viac dní po sebe, keďže majú deti vo viacerých ročníkoch)  patrí veľké poďakovanie za ich prácu, ochotu a štedrosť.

            Poďakovať treba aj všetkým, ktorí akoukoľvek formou pomáhali pri realizácii tejto akcie  v priestoroch školy – predávajúcim dievčatám, učiteľom, ktorí tolerovali ich oneskorené návraty zo služby, kupujúcim a osobitne dievčatám (trochu aj chlapcom) z 8.A za všestrannú pomoc počnúc predajom na 1. stupni až po neúnavné počítanie drobniakov... Konečná suma nás milo prekvapila – spoločne na obidvoch stupňoch sa nám podarilo „prepiecť„ k sume 1.036,09 € . Tieto peniaze budú rozdelené medzi ukrajinské rodiny, ktoré žijú v našej obci. Veríme, že im aspoň trochu pomôžu vylepšiť rodinný rozpočet v ich nezávideniahodnej situácii.

            Za ukončenie vojny na Ukrajine sa vytrvalo modlíme, tiež za mier na celom svete. Aby sme nezostali len pri slovách, k modlitbe pridávame aj konkrétnu pomoc.

            /VlA/

          • Okresné kolo Pytagoriády- 1.stupeň

          • Žiaci 3. a 4. ročníka sa zapojili online formou do matematickej súťaže Pytagoriáda. Najväčší úspech mal Martin Franek z 3.C triedy, ktorý vo svojej kategórii obsadil 1.miesto. Úspešnými riešiteľmi sú Matej Kubizna(3.A), Michaela Adamíková(3.C), Radovan Gašper(3.A), Adela Laššáková(3.B), Sabína Brišová(4.B), Lenka Briššáková(4.B), Beáta Boškajová(4.A), Pavol Srogoň(4.C). Všetkým gratulujeme .

          • OKRESNÉ KOLO PYTAGORIÁDY

          • V dňoch 29. a 30. 3.2022 sa konalo okresné kolo Pytagoriády. Naši postupujúci žiaci zo školského kola sa potrápili opäť pri online forme a za každý ročník sa dokázali umiestniť v niektorej z prvých troch miest. Za piaty ročník Miroslava Beňušová 5.B – 1. – 2. miesto, Jakub Mrekaj 5.B a Dalibor Rakučák 5.D – úspešní riešitelia, šiesty ročník Karol Vojtas 6.C – 3.miesto, Jakub Brišák 6.B – úspešný riešiteľ, siedmy ročník – Michael Kubizna 7.C – 2.-3. miesto, ôsmy ročník Nina Večerková 8.A – 1.miesto, Matúš Mikolajčík 8.C – úspešný riešiteľ.  Žiakom gratulujeme a vyučujúcim matematiky v jednotlivých ročníkoch ďakujeme za prípravu.       

          • BIO- E Poznaj a chráň

          • 31.3.22 sa uskutočnilo okresné kolo BIO- E poznaj a chráň, kategória zoológia. Súťaž sa uskutočnila on line formou. Našu školu úspešne reprezentovali žiaci Dominika Gonšorová zo 7.B, bola úspešnou riešiteľkou a Rastislav Polťák zo 7.C, ktorý obsadil prvé miesto a postúpil na krajské kolo, gratulujeme a držíme palce.( T.Mk a Pr.M)

          • Tretiaci v Bábkovom divadle Žilina

          • Žiaci tretieho ročníka dnes prežili kultúrne dopoludnie v Bábkovom divadle v Žiline. Pozreli si zaujímavú divadelnú hru s názvom "Trafená hus". Táto úspešná hra od poľskej dramatičky sa s veľkou dávkou humoru dotýka tém ako - hľadanie zmyslu života či šťastia, ktoré nás môžu stretnúť keď to najmenej čakáme. Veríme, že aj pre našich žiakov bola hra poučná a pri hľadaní svojho zmyslu života sa nenechajú len tak ľahko uvariť :)

        • ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ
          • ČITATEĽSKÁ GRAMOTNOSŤ

          • Mesiac knihy - marec sme v našej škole zavŕšili školskou súťažou v čitateľskej gramotnosti. Sme veľmi radi, že odvahu zmerať si sily našlo až 49 žiakov z druhého stupňa. Prvých troch žiakov z každého ročníka čakajú zaujímavé a pekné ceny. SRDEČNE BLAHOŽELÁME!  Tu je zoznam víťazov:   

            5. ROČNÍK:     1. Rebeka Sivčáková   5.B

                                    2. Matúš Večerek      5.D

                                    3. Dalibor Rakučák      5.D

             

            6. ROČNÍK:     1. Jakub Brišák     6.B

                                    2. Sára Jakubjaková       6.A

                                    3. Alexandra Sivoňová     6.B

             

            7. ROČNÍK:     1. Veronika Brišáková     7.C

                                    2. Liliana Florková     7.C

             

            8. ROČNÍK:     1. Milan Vojtaššák       8.B

                                    2. Simona Póčiková      8.B

                                    3. Nikola Gonšorová     8.B

            (VoO, FlK)

        • DEJEPISNÁ  OLYMPIÁDA -KK
          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA -KK

          • Dňa 22.3.2022 sa konalo krajské kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentoval Rastislav Polťák zo 7.C a skončil na peknom 6. mieste. Srdečne blahoželáme a prajeme veľa chuti pri odhaľovaní ďalších tajomstiev histórie. 

            (VoO)

          • BIO- D

          • 21.3.22 sa uskutočnilo školské kolo BIO-D. Kolo prebehlo on line formou, zúčastnili sa ho žiačky 6.C triedy, Sochuliaková S. a Buľáková E., obe postúpili na okresné kolo, ktoré bude 21.4.22. Držíme palce. (T.Mk)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie