Novinky

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 1.2. - 8.2. sa žiaci 7. ročníka zúčastnili lyžiarskeho a snowboardového výcviku. 50 lyžiarov, 32 snowboardistov, 9 inštruktorov a Pani zdravotníčka zápasili s veľmi ťažkými podmienkami, ale nakoniec všetko dobre dopadlo, zažili veľa zábavy, vtipných situácií, posledný deň si zasúťažili a niektorí si odniesli diplomy a ceny. Za pomoc ďakujem vedeniu školy, všetkým inštruktorom a pani zdravotníčke. KoI

          • PTP

          • Všetci ju poznáme ešte zo školských lavíc,

            Periodická tabuľka prvkov tento rok oslavuje svoje 155. narodeniny,

            jej prínos do oblasti chémie a vedy všeobecne je nenahraditeľný.

            7. 2.  — Deň periodickej tabuľky prvkov (National Periodic Table Day) 

            V roku 1869, 35-ročný ruský vedec Dmitrij Ivanovič Mendelejev vytvoril prvú verziu periodickej tabuľky prvkov. Vďaka svojim vedomostiam dokázal predpovedať objavenie nových prvkov a aj ich vlastnosti.        Mendelejevove predpoklady sa potvrdili.

            Tabuľka dnes obsahuje 118 chemických prvkov.

            Deviatačky

            Ema Václavová, Michaela Vlčáková a Valentína Vlčáková vytvorili vlastnú PTP,

            žiaci 8. ročníka sa venovali projektovej práci o Mendelejevovi...

          • Školské kolo geografickej olympiády

          • Dňa 19.1.2024 prebehlo na našej škole školské kolo geografickej olympiády on line formou. Z 56 prihlásených žiakov 5 - 9. ročníka, ktorí súťažili v troch kategóriách boli 50 úspešní riešitelia. Všetkým srdečne blahoželáme k úspechu a trom najlepším z každej kategórie držíme palce na okresnom kole, ktoré sa uskutoční 12.3. 2024.

            Kategória G (5. roč.): 1. miesto: Martin Franek 5.C, 2.miesto: Filip Babinský 5.A, 3.miesto: Radovan Gašper 5.A

            Kategória F (6.-7.roč.): 1.miesto: Miroslava Beňušová 7.B, 2.miesto: Róbert Florek 6.C, 3.miesto: Radovan Polťák 7.D

            Kategória E (8.-9.roč.): 1.miesto: Peter Durčák 9.D, 2.miesto: Vilma Večerková 9.D, 3.miesto: Katarína Belicajová 9.D  

              BLAHOŽELÁME!!!

            KuM                                     

          • Cez šediny k múdrosti

          • Chceme sa s Vami podeliť o našu radosť v podobe spolupráce s českou partnerskou školou. Lanškroun A. Jiráska 140/ Czech Republic Lanškroun Pardubický kraj  na našom projekte Cez šediny k múdrosti. Naši starí rodičia nám majú čo ponúknuť, majú veľa skúsenosti a pomôžu nám získať pohľad na zvyky a tradície, ktoré sa vykonávali v minulosti. Vzájomne si prehĺbiť vzťahy so starými ľuďmi. Nemôžeme dopustiť aby sa na ne zabúdalo. Hneď sa nám vyskytla príležitosť a to na Vianoce. Pozvali sme teda starých rodičov do školy. Našli si čas a zasadli do školských lavíc a my žiaci 4.B sme si pre nich pripravili program v podobe básni, spevu a hry na hudobných nástrojoch. Posedenie pri vianočnom stromčeku spolu s pohostením sa konalo 21.12.2023 . Pripravovali sme sa na program veľmi svedomito a svoje úspechy sme zdieľali s kamarátmi s Českej republiky. Sme veľmi radi, že sme súčasťou tohto projektu, naučili sme sa pracovať v tíme, realizovali sme spoluprácu na aktivitách a bavilo nás to. Poznatky, ktoré nám odovzdali naši starí rodičia sú pre nás vzácne a zároveň v nás povzbudzujú trvalé hodnoty, ktoré máme ku svojej vlasti, regiónu a slovenskej ľudovej kultúre. Máme ešte pripravené ďalšie aktivitky so starými rodičmi ako : Fašiang, Kniha nás spája, Stavanie mája ...Ďakujeme a tešíme sa na Vás

            JšMa  

             

          • Volejbalový maratón

          • Dnes 26.01.2024 sa žiačky a žiaci našej školy zúčastnili volejbalového maratónu v Námestove. V každej kategórii súťažilo 5 tímov. Dievčatá si vybojovali 2. miesto a chlapci 3. miesto.

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších športových úspechov.

             KoI MaM

          • Matematická olympiáda

          • 24.1.2024 sa konalo v Námestove okresné kolo Matematickej olympiády. Naši žiaci podali skvelý výkon.

            V kategórii Z5 obsadil 2.miesto Matej Kubizna z 5.A a 1. miesto Martin Franek z 5.C. Ako jediní z 13 zúčastnených boli úspešní riešitelia. 

            V kategórii Z9 boli úspešní iba žiaci zo Zákamenného a z Oravskej Lesnej. Michael Kubizna z 9.C a Vilma Večerková z 9.D si podelili 3. a 2.miesto. 

            Blahoželáme!

          • VYBÍJANÁ - kvalifikácia do okresného kola

          • V telocvični našej základnej školy si zmerali sily vo vybíjanej žiačky 5., 6., a 7. ročníka.

            Na pole nastúpilo 5 družstiev: Zákamenné, Oravská Lesná, Novoť, Krušetnica, Beňadovo.

            Našu školu reprezentovali: Klára Kocúrová VII.C, Kondelová Soňa VII.D, Sofia Klára Straková VII.D, Eliška Malinková VII.A, Daniela Kubiznová VII.B, Vanesa Beňušová VII.C, Rút Jakubjaková VII.A, Rebeka Florková VII.B, Jazmína Brišová VII.C, Adela Sivčáková VII.D, Katarína Dibdiaková VII.C, Sabína Brišová VI.B,  Linda Šimjaková VI.A.

            Po odohratí vzájomných zápasov sa tímy umiestnili takto:

            1. miesto: ZŠ s MŠ Novoť

            2. miesto: ZŠ s MŠ Jána Vojtaššáka Zákamenné

            3. miesto: ZŠ s MŠ Oravská Lesná

            Dievčatá, ďakujeme za vynikajúci športový výkon.

             

             

             

          • Fašiangová diskotéka

          • Pozývame žiakov 5.,6. a 7.ročníka na fašiangovú diskotéku 25.januára 2024 od 14:00 do 16:30 do starého KD. Vstupné 1€.

          • "Komu sa nelení, tomu sa ZELENÍ"

          • Nový rok 2024 sme začali s novým nasadením a nadšením aj vďaka environmentálnym pomôckam, ktoré sme žiadali v rámci výzvy č. 1/2023 Regionálne dotácie "Komu sa nelení, tomu sa ZELENÍ" a ktorý finančne podporil Žilinský samosprávny kraj. Pomôcky môžu využívať učitelia a žiaci v rámci prierezových tém k environmentálnej výchove počas vyučovania i mimoškolských aktivít. Zakúpili sme napr. tašky na triedenie odpadu, mikroskopy, vermikompostér, kalifornské dážďovky,knihy s enivornmentálnou tematikou a sady na vedecké experimenty.

          • Pytagoriáda P5, P6, P7, P8

          • V dňoch 12.12. 2023 a 13.12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo matematickej pytagoriády P5 - P8. Vybraní žiaci sa popasovali s 15 úlohami, na ktoré mali maximálne 60 minút. Keďže body sa pripočítávajú aj za čas, niektorí boli veľmi rýchli, stačilo im 20 minút. Úspešní žiaci: P5: Martin Franek 5.C a  Jakub Kubizna 5.B, P6:  Lenka Brišákova 6.B a  Adam Lučivnák 6.A, P7: Mirka Beňušová 7.B a Dalibor Rakučák 7.D, P8: Karol Vojtas,8.C, Barbora Balúnová  8.C, Aneta Matušáková 8.C, Ema Buláková 8.C, Adela Sivčáková 8.A.

            Tešíme sa, že nás takéto šikovné a múdre hlavičky budú reprezetnovať aj ďalej. Ďakujeme :)  KuV 

          • Zelená škola - audit 🌲🌳 

          •  

            V mesiaci október 2023 sme na našej škole ZŠ s MŠ Jána Vojtaššáka uskutočnili Environmentálny audit k Zelenej škole.  Zisťovali sme, ako na tom naša škola je. Ak chceme prispieť k zmenám fungovania na škole, je nutné poznať východiskový stav a pomocou environmentálneho auditu sme zisťovali, aký vplyv má naša škola na životné prostredie. Zistili sme, ako na tom škola je v oblasti Zelene a ochrany prírody. Nasledovné poznatky využijeme pri vyučovaní, ale aj pri plánovaní zmeny súčasného stavu.  

            Do environmentálneho auditu sa zapojili žiaci prvého aj druhého stupňa, učitelia  i nepedagogickí zamestnanci našej školy a taktiež rodičia našich žiakov. Výsledky auditu sú zverejnené pri vstupe do novej budovy v podobe stromu. Strom je rozdelený na dve časti: jedna predstavuje silné stránky našej školy (zelená) a druhá slabé stránky (sivá). Veríme, že postupne budú zakvitať a zelenať sa aj tie slabé stránky našej školy . (KuV, PlM)

          • Úspech florbalistov

          • V mesiaci december sa podarilo naším mladším žiakom získať 1. miesto v okresnom kole. V ťažkom finále sa im podarilo zvíťaziť nad hráčmi Mútneho. Taktiež naša prípravka sa nedala zahambiť a skončila v okrese na peknom druhom mieste. Nestačili iba na florbalistov z Námestova. Všetkým žiakom gratulujeme k dosiahnutému úspechu a ďakujeme za reprezentáciu školy. (kcj)

          • STROMČEK

          • ĎAKUJEME p.Dvorštiakovi. I tento rok poskytol deťom krásny stromček, ktorý nás naladil na vianočnú nôtu a spríjemnil čakanie na Vianoce. 

          • Hokejový zápas v Žiline

          • V piatok 1.12.2023 žiaci 6.C a žiaci florbalového krúžku boli fandiť a povzbudzovať hokejový tím VLCI ŽILINA, ktorý hral proti tímu Prešova. Už týždeň predtým žiaci 6.C tvorili transparenty, ktorými sme potom na zápase povzbudzovali žilinský tím. Bol to napínavý zápas od začiatku až do konca, kedy VLCI najsôr prehrávali, potom zrovnali, potom opäť prehrávali, zrovnali a o ich víťazstve rozhodlo až predlžovanie. Najväčším zážitkom bola záverečná klaňačka plná emócií, svetelných i zvukových efektov. Naši žiaci sa mimoriadne tešili pozornosti maskota tímu - vlka Vikiho. Bol to veľmi pekný športový zážitok!    

          • Školská latka

          • Dňa 4.12.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v skoku do výšky. Prví traja v každej kategórii boli odmenení medailou, sladkosťou a postupom na okresné kolo. Všetkým gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

            5. ročník

            1. Durčáková Liliana              Jakubjak juraj

            2. --------------                          Brisuda Dominik

            3. --------------                          Balek Zachariáš

            6. ročník

            1. Floreková Henrieta              Šeliga Maximilián

            2. Jakubjaková Klaudia          Brandys Damián

            3. Majerčáková Nataša          Buckulčík Michal

            7. ročník

            1. Straková Sofia Klára          Polťák Marek

            2. Konkoľová Karolína           Murín Lukáš

            3. Malinková eliška                Vrábeľ Joachim

            8. ročník

            1. Florková Diana                  Suchánek Filip

            2. -------------------                    Demčák Juraj

            3. -------------------                    Srogoň Mário

            9. ročník

            1. Václavová Ema                 Durčák Peter

            2. Brandysová Nella              Mrekaj Damián

            3. Kurňavková Nina               Tisoň Oliver

             

            KoI MaM                                                      

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie