Novinky

        • Burza kníh
          • Burza kníh

          • V marci už tradične oživujeme vzťah k čítaniu aj lásku ku knihám. Keďže v tomto roku je celý mesiac kníh súčasťou veľkého pôstu, počas ktorého sa skutkami lásky pripravujeme na najväčšie kresťanské sviatky, rozhodli sme sa spojiť pôst a dobro prostredníctvom kníh do jednej spoločnej akcie - Burzy používaných  kníh. V priebehu marca deti aj učitelia prinášali do školy knihy všetkých možných žánrov počnúc rozprávkovými leporalami cez beletriu a kresťanské knihy až po odbornú literatúru. Dievčatá z 8. B Simona Majchráková a Ema Janetová knihy poctivo vytriedili a počas celého pondelkového dopoludnia ich v škole na chodbe predávali za jednotnú cenu 1€/kus. Zisk 200 € je výsledkom vašej ochoty deliť sa a tiež snahy podporiť dobrú vec, ktorou je tentoraz činnosť rehoľných sestier z Misijnej kongregácie služobníc Ducha Svätého.  Ďakujeme Simonke a Eme za dobrú prácu a všetkým, ktorí akokoľvek prispeli, za štedrosť.

            (VlA)

             

          • Čitateľské okienko v špeciálnej triede

          • Aj my čítame radi a najmä rozprávky. A že je to pravda sme sa mohli presvedčiť, keď sme pozvali  na prečítanie 2 rozprávok, našu milú dôchodkyňu Mgr. Bajčičákovú. Deti počúvali, reagovali a odpovedali na položené otázky. Za odmenu, okrem prinesenej sladkej odmeny, si zobrali po 1 rozprávkovej knižke, ktoré neboli prečítané v škole domov. Za DÚ mali prečítať 1 rozprávku a nakresliť obrázok vystihujúci rozprávku.  Tí mladší poprosili prečítať rozprávku rodičov . Úlohu splnili všetci na 1.  Z týchto obrázkov nám vznikol plagát o prečítaných rozprávkach. 

          • Beseda s oravskou spisovateľkou

          • Deň po monitore sme chceli našim deviatakom dopriať chvíľku oddychu i poézie. V spolupráci s obecnou knižnicou v Zákamennom sme zorganizovali besedu so spisovateľkou oravského pôvodu, píšucou o zvykoch, tradíciách a spomienkach z detstva na Orave, Oľgou Gluštíkovou. Táto mladá spisovateľská krv sa snažila medzi deťmi zistiť, v akom stave je používanie goralského nárečia v rodinách, pripomenula dôležitosť odovzdávania zvykov z pokolenia na pokolenie a nezabudla vyzdvihnúť hodnotu spolunažívania so starými rodičmi. Deti si prichystali niekoľko trefných otázok a po vyspovedaní p. Oľgy nielen zo súkromného, ale i z pracovného života sme posedenie zavŕšili potleskom. Ktovie, možno je to prvý a poslednýkrát, kedy mohli debatiť s autorkou, ktorej diela boli preložené aj do iných svetových jazykov. ĎuA

          • Úspech našich recitátoriek a Ľuboša

          • Dňa 25.3. - v pondelok sa konalo v Žiline krajské kolo v prednese slovenskej povesti - Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali dve dievčatá - Adelka Polťáková z V.A a Katarína Dibdiaková zo VII.C. Obe dievčatá podali výborné výkony a v silnej konkurencii obsadila Adelka 2. miesto a Katka 3. miesto vo svojich kategóriách.

            Hneď na druhý deň - v utorok sa konalo oktresné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili aj naši traja zástupcovia - opäť Adelka, opäť Katka a pridal sa k nim aj Ľuboš Janeta z V.A. Všetci traja si odniesli prvé miesta a postup na krajské kolo do Martina. K nim sa pridajú aj dve deviatačky - minuloročné účastníčky celoslovenského kola - Stela Bystričanová z IX.B a Katarína Belicajová z IX.D. Ďakujeme za reprezentáciu a všetkým budeme v Martine držať palce.

            Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej Z.

            DeeP 

          • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA - okresné kolo

          • Dňa 12.marca sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády, do ktorého postúpilo 6 našich žiakov. Súťažilo sa v troch kategóriach. Našu školu reprezentovali:

            - v kategórii G (žiaci 4. a 5.ročníka):  Martin Franek (1. miesto) a Filip Babinský (úspešný riešiteľ),

            - v kategórii F (žiaci 6. a 7.ročníka): Róbert Florek (úspešný riešiteľ) a Miroslava Beňušová (1.miesto),

            - v kategórii E (žiaci 8. a 9.ročníka): Vilma Večerková (úspešná riešiteľka), Peter Durčák (úspešný riešiteľ).

            Našim úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a Mirke držíme palce na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 16.apríla v Žiline. 

            KuM    

          • VYBÍJANÁ MLADŠÍCH ŽIAKOV A ŽIAČOK - kvalifikácia do okresného kola

          • Dnes sa v telocvični ZŠ Komenského v Námestove konala kvalifikácia do okresného kola vo vybíjanej mladších žiakov a žiačok. Naši štvrtáci a štvrtáčky si tam boli zmerať sily a ukázať svoje športové zdatnosti.

            Reprezentovali nás chlapci: Adam Beňuš, Martin Kovaľ, Patryk Bartoš, Tomáš Belicaj, Lukáš Franek, Enriko Serdel a dievčatá: Zavoďanová Lea, Valentína Kubová, Sofia Brišová, Dáša Rakučáková, Natália Plaskúrová, Natália Lučivňáková.

            S diplomom za 1. miesto si vybojovali aj postup na okresné kolo. 

            Štvrtáci, garatulujeme, ďakujeme a držíme prsty v ďalšom kole. 

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • Na dekanátnom kole Biblickej olympiády nás dnes úspešne reprezentoval tím v zložení Alžbeta Beňušová z 5. B, Marieta Bieleková z 5. A a Jakub Večerek zo 6. A. Medzi staršími a skúsenejšími súpermi si počínali naozaj veľmi dobre a od víťazstva ich delil len jeden bod. Blahoželáme k  2. miestu!

            (VlA)

          • S hračkou za zážitkami

          • Sme v tom...svete e-Twinningu. 3.A od novembra spolupracuje so ZŠ Suchohrdly u Miroslavi. Ich spolupráca prechádza vopred naplánovanými aktivitami. Po zoznámení sa vybrali logo, z ktorého skladali puzzle. Od marca tvoria spoločnú knihu S hračkou za zážitkami v Book Creator-e. Deti napredujú a získavajú skúsenosti s digitálnymi nástrojmi, rozvíjajú si komunikačné a sociálne kompetencie. Knihu, v ktorej strany nerobia prievan, uverejnia na stránkach školy...Čoskoro. (FeA)

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Súťaž I.kategória - školské kolo Hviezdoslavov Kubín

            Dnes si naši prvostupniari zasúťažili v prednese poézie i prózy. Všetci boli skvele pripravení. Obdivovali sme ich vynikajúcu pamäť. Vypočuli sme si 25 nádherných textov. Ale ako to už býva, vyhrať nemôžu všetci. A tak mali porodkyne veľmi ťažkú úlohu a nakoniec rozhodli takto: POÉZIA 1.miesto - Ema Gonšorová 2.D, 2.miesto - Henrich Belicaj 2.D, 3.miesto - Dorota Mrekajová 2.D. PRÓZA 1.miesto - Tomáš Belicaj 4.A, 2.miesto - Tamara Sumegová 2.D, 3.miesto Barbora Florková 2.D.

            Víťazom blahoželáme!

            Veríme, že aj tí, ktorí nevyhrali, ostanú prednesu naďalej verní a o rok to skúsia znovu.

            KuB

          • Volejbal žiakov a žiačok

          • V dňoch 5.3. a 6.3. sa žiaci a žiačky našej školy zúčastlili kvalifikácie do okresného kola vo volejbale. Hra družstiev bola veľmi vyrovnaná a najmä napínavá až do samého konca. Oba naše tímy si vybojovali 2. miesto a postupujú do okresného kola.

            Deťom gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

            KoI MaM

          • VŠEVEDKO

          • 26.2. a 27.2. 2024 sa stretli nanajmúdrejší a nanajbystrejší z každého ročníka I. stupňa a zmerali si svoje sily. Víťazmi ťažkého boja boli družstvá 1.A, 2.D, 3.B a 4.A triedy.

            Blahoželáme.  (KoA)

          • MILUJEME SLOVENČINU!

          • Milujeme slovenčinu!

            Naozaj. Vážne, bez srandy... :) Presne 20 trojčlenných tímov, teda 60 žiakov, nás o tom presvedčilo vo štvrtok 29.2.2024 poobede. S veľkou chuťou, nadšením a adrenalínom sa pustili do kvízových otázok. A potom sa už zo súťažných  tried ozýval hurónsky smiech a radostný potlesk, čo je dôkazom, že aj slovenčina vie byť zábavná a je hodná milovania. 

            A tu sú najlepšie tímy:

            1. miesto - 7.B: Sára Buknová, Marianna Buknová a Rebeka Florková - 63 bodov

            2. miesto - 8.C: Karol Vojtas, Alexander Vrábeľ a Boris Godiš - 62 bodov

            3. miesto - 7.C: Katarína Dibdiaková, Nela Plaskúrová a Timea Florková 7.C - 58 bodov

            Víťazom blahoželáme a určite ich potešia pekné ceny. (VoO, FlK)

          • Zdravé zúbky

          • Prednedávnom navštívila našu špeciálnu triedu naša zdravotníčka. Bol to veľmi zaujímavý deň. Strávila s týmito úžasnými žiakmi plnohodnotný čas.  Hlavnou témou boli zúbky- čo im škodí a čo prospieva.  Porozprávala im rozprávku o zajkovi, ktorý sa volal Rýchlonôžka a zúbky mu robili starosti. Naučili sa ako sa o zúbky dobre starať, aby nám čo najdlhšie slúžili. Porozprávali sa tiež o ovocí a zelenine a o sladkostiach- abx si dávali pozor a nepreháňali to s nimi a neboleli ich brušká. Žiaci si vymaľovali omaľovánky a nakoniec dostali zdravú odmenu. Keďže boli deti nadšené....dohodli sme sa na ďaľšom stretnutí.

          • Návšteva Pamätnej izby J. Vojtaššáka

          • Vo februári žiaci 3.ročníka navštívili Pamätnú izbu Jána Vojtaššáka. Zapálená sprievodkyňa p. Sekerášová, ktorá v nej pracuje od začiatku jej zriadenia v bývalej budove obecného úradu, deťom porozprávala o živote p. biskupa J. Vojtaššáka. Objasnila im, v ktorej fáze blahorečenia sa proces nachádza. Deti videli biskupské predmety, vzácne listiny a fotografie. Zaradili sa tak medzi ďalších slovenských a zahraničných návštevníkov. Ďakujeme! (FeA)

          • EXPERT geniality show

          • Dňa 28.11.2023 sa žiaci mohli zapojiť do súťaže EXPERT geniality show, čo je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov vybraných ročníkov základných a stredných škôl. Z našej školy sa zapojilo 8 žiakov, ktorí sa potrápili s rôznymi vedomostnými úlohami podľa kategórie. Žiačka Miroslava Beňušová, 7.B sa umiestnila na veľmi peknom 7. mieste, čím sa zaradila medzi 3% najúspešnejších riešiteľov. Všetkým ďakujeme za účasť (aj napriek poplatku za súťaž :) )  a reprezentáciu našej škole.                                                   KuV 

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • V piatok 9. 2. 2024 sa konalo školské kolo Biblickej olympiády. Najlepšie poznatky preukázali Alžbeta Beňušová z 5. B, Marieta Bieleková z 5. A a Jakub Večerek zo 6.A. Všetci traja postupujú do okresného kola, kde budú našu školu reprezentovať ako tím. Blahoželáme!

            (VlA)

          • Deň pre bezpečnejší internet

          • V týždni 05-09.februára 2024 sme si na hodinách informatiky pripomenuli medzinárodný deň pre bezpečnejší internet. Žiaci sa venovali rôznym aktivitám, sledovali vzdelávacie videá k tejto téme, vymýšľali záver k  príbehu o kyberšikane a groomingu, vytvárali word cloud k danej téme a nakoniec si zasúťažili v kvíze. 

        • BIO - C
          • BIO - C

          • 13.2.24 prebehlo okresné kolo  BIO olympiády v Námestove. Našu školu úspešne reprezentovali Tamara Antušáková z 8.A, obsadila pekné druhé miesto a postúpila na krajské kolo do Žiliny. Simona Sochuľáková z 8.C obsadila  7. miesto. Dievčatá, ďakujem a gratulujem k úspechu. (T.Mk)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie