Novinky

          • Roháčske plesá

          • Aby sme na konci školského roka nelenili, vybrali sme sa do prírody, kde sa naši ôsmaci trošku zapotili, ale odmenou im bol pohľad na krásne Roháčske plesá a dobrý pocit z úspešne zvládnnutej túry. Niektorí si trasu predĺžili a mohli si vychutnať nádherný výhľad z Volovca.

            Za dozor ďakujem p. riaditeľovi Demkovi, p.uč. Demkovej, Vlžákovej a Prokopovej. KoI

          • Prírodovedný deň

          • Dňa 23.6.2022 sme štvrtákom ukázali, čo ich čaká na hodinách biológie, fyziky a chémie na 2. stupni. Žiaci nielen videli, ale mohli sa aj zapojiť do rôznych pokusov z týchto predmetov. Veríme, že sa im to veľmi páčilo a že sa tešia na hodiny.  MkT, KcJ, PrM, MchE

          • Súťaž- MOJE ĽUDSKÉ PRÁVA

          • Naši žiaci prvého stupňa sa tento rok zapojili do súťaže, ktorú organizovalo Slovenské národné stredisko pre ľudské práva. Súťažili vo výtvarnom prejave na tému "Želám si, aby sme mysleli nielen na seba, ale aj na ostatných okolo nás." Naša žiačka Sára Boškajová z 3.A triedy získala prvé miesto v rámci celého Slovenska. Sárke srdečne blahoželáme.  (NoK)

          • Šiestaci a ich kuchárske schopnosti

          • Šiestaci na hodine praktickej ANJ vyskúšali svoje kuchárske zručnosti. Najskôr si recept na jablkový mrvený koláčik naštudovali teoreticky, potom ho aj pripravili a zjedli. Počas pečenia p.uč. Večerková a Bolibruchová pripravili zábavné sútaže na opakovanie súvisiacej gramatiky. Žiaci prichystali ochutnávku svojich obľúbených receptov. YUMMY! 

          • Šiestaci učili mladších

          • Šiestaci si vyskúšali rolu učiteľa, keď boli vyučovať na 1.stupni v rámci ANJ. Téma: Autentický materiál na hodine ANJ. Šiestaci uviedli knihu "We are going on the bear hunt", ktorá má aj zápis v Guinessovej knihe rekordov v r. 2014 za najdlhšie čítanu vyučovaciu hodinu, ktorej sa prezenčne zúčastnilo 1500 žiakov a online 30 000 žiakov. Po druhom prečítaní knihy, robili s mladšími žiakmi rôzne hry a aktivity. Budeme radi, ak podobné aktivity budeme môcť zrealizovať častejšie.

          • Metóda CLIL na ANJ

          • Žiaci deviateho ročníka vytvorili pekné skupinové práce na hodine ANJ - pomocou metódy CLIL, keď sme prepojili učivo SJL - Shakespeare Romeo a Júlia. Prípravná fáza - 2 vyučovacie hodiny, realizačná fáza - 2 vyučovacie hodiny, prezentačná fáza - 1 vyučovacia hodina. Deviataci odviedli skvelý výkon. Ďakujeme

          • Funny English

          • Každoročne prebieha na 1.stupni súťaž Funny English, v ktorej si deti vyskúšajú vedomosti z anglického jazyka. Za tretí ročník boli najlepší títo žiaci: Martin Franek, Michaela Adamíková, Ľuboš Janeta, Lucia Kurňavková a Matej Kubizna. Zo štvrtákov : Lenka Brišáková, Amália Grofčíková a Miriam Michalicová. Všetci boli odmenení vecnou cenou. Blahoželáme. /GrMt/

          • zaMATik na I.stupni

          • I tento rok si žiaci 1.stupňa zmerali sily v riešení logických matematických úloh. A ako to dopadlo?...Tí najúspešnejší sú:

            1.ročník: Lukáš Laššák a Teo Mrekaj

            2.ročník: Dorota Mrekajová, Marcel Bachňák a Filip Škamor

            3.ročník: Michaela Adamíková a Matej Kubizna

            4.ročník: Diana Durčáková, Beáta Boškajová a Michal Tomašák.

            Víťazom BLAHOŽELÁME.

             

        • Z rozprávky do rozprávky
          • Z rozprávky do rozprávky

          • ​​​​​...KTO VEĽA ČÍTA, TEN VEĽA VIE ...ďakujem všetkým čitateľom, ktorí sa zapojili do akcie : " Z rozprávky do rozprávky " a prostredníctvom očarujúcich  plagátov nám predstavili ich obľúbených hrdinov , skrášlili chodby,  schodište a motivovali k čítaniu. Za spoluprácu ďakujem všetkým učiteľkám.  /JsM /

            Viac foto v albume. 

          • Matematická súťaž Bumerang

          • Dňa 2.6.2022 sa konala matematická súťaž BUMERANG. Žiaci, posilnení občerstvením, sa vo štvoriciach pustili do kolotoča logických úloh a snažili sa poraziť svojich rovesníkov. A tu sú víťazi:

            5. ročník: 5.B v zložení Lukáš Murín, Miroslava Beňušová, Rebeka Florková, Jozef Gruchala

            6. ročník: 6.A v zložení Adela Sivčáková, Sára Jakubjaková, Tamara Antušáková, Nina Murínová

            7. ročník: 7.B v zložení Matej Kľuska, Valéria Kocúrová, Tatiana Lučivňáková, Anton Dibdiak

            8. ročník: 8.A v zložení Martin Florek, Lenka Priechodská, Nina Večerková, Júlia Podstavková

            9. ročník: 9.D v zložení Tibor Mrekaj, Lukáš Kolenčík, Martina Dibdiaková, Jakub Murín

            Víťazom gratulujeme a p. učiteľkám matematiky veľmi pekne ďakujeme za pripravené občerstvenie. (DuA)

          • Úspechy našich recitátoriek na celoslovenských kolách

          • Prvý júnový piatok už tradične patrí Dilongovej Trstenej -celoslovenskej súťaži v recitácii poézie a prózy. Už tradične sa jej zúčastňujú aj žiačky našej školy a teší nás, že tradične sa umiestňujú na popredných miestach. Tento rok tradíciu neporušila Sofia Kurňavková zo VIII.B triedy, ktorá vo svojej kategórii - próze obsadila 1. miesto. Netradičné bolo hodnotenie jej recitácie zo strany poroty plné superlatívov, ocenenia prirodzeného prejavu, sugestívnej atmosféry a rozlúštili aj symboliku kostýmu...:)

            V kostýme vystupovala aj Stela Bystričanová  zo VII.B na 27. ročníku Šalianskeho Maťka - celoslovenskej súťaže v prednese slovenskej povesti. V najvyššej - tretej kategórii obsadila výborné 2. miesto. Zarecitovala veľmi dobre, jasne sa odlíšila od väčšiny recitátorov a jej umiestneie je zaslúžené.

            Za prípravu ďakujeme p. uč. Demkovej ,dievčatám za vzornú reprezentáciu školy a mame Stely za koláče pre šoféra.:) 

            DeeP.

          • DDS Prvosienka na Zlatej priadke

          • "Zázrak je preto zázrakom, lebo sa nekoná každý deň. A som veľmi rád, že som mohol byť (na vašom predstavení), súčasťou zázraku." Týmito slovami začal jeden z porotcov svoje hodnotenie nášho vystúpenia na Zlatej priadke 2022 v Šali.Prvosienky predviedli sústredený výkon, ktorý porota ocenila hlavnou cenou v zlatom pásme a postupom na Scénickú žatvu do Martina. Podarilo sa to, čo mnohí nezainteresovaní berú ako niečo samozrejmé, ale tvorcovia - deti a vedúci vedia, že to tak nie je. Sú to hodiny a hodiny práce sústredené do jedného vystúpenia, ktoré môže, ale aj nemusí výjsť. Nám sa to podarilo vďaka kolektívnemu výkonu všetkých dievčat a zosúladeniu nás - dospelých v technickom zázemí. 

            Konkurencia bola silná - spolu s nami súťažili súbory z Nitry, Novej Dubnice, Púchova, Veľkého Krtíša, Popradu, Kežmarku, Cífera, Pezinka, Zvolena, Ruskova, Spišskej Novej Vsi a Námestova. Všetci sa snažili predviesť čo najlepšie výkony a o to viac si ceníme rozhodnutie poroty..

            Ae nielen divadlom sme žili. Dievčatá opäť vyhrali tortu po hľadaní rozprávky, mohli sa zúčastniť workshopov na ubytovni alebo priamo vo vynovenom kultúrnom dome v Šali.Samozrejme sme ochutnali výbornú zmrzlinu a aký by to bol pobyt bez návštevy obchodných reťazcov v okolí dosiahnuteľnom pešobusom...:)) Ale najviac budú dievčatá spomínať (okrem atmosféry počas vyhlasovania výsledkov) asi na strašidelnú noc na ubytovni...

            Foto a video:https://www.facebook.com/Zlatapriadkasala

            Všetkým dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy a obce. Poďakovanie patrí aj p. uč. Demkovej za prípravu a vedenie súboru.

            DeeP

          • Prvosienky v Litve

          • Ešte vo februári nás oslovili naši priatelia z litovského mesta Plunge, či by sme sa nezúčastnili na ich medzinárodnom festivale. Súhlasili sme a tak divadelníčky z Prvosienky vycestovali v prvej polovici mája do Litvy.Pre niektoré dievčatá bol zážitok už len let lietadlom z Krakova cez Varšavu do Rigy a aj keď to nebolo veľké Jumbo, let si užili. Príjemne nás prekvapili cestou do Plunge - na letisku nás čakal autobus s estónskou skupinou a po krátkom ostychu skoro celú cestu s nimi klebetili v angličtine.

            Angličtinou sa deti dorozumievali počas celého festivalu, my dospelí sme oprášili ruštinu. Okrem nás na festivale boli prítomné skupiny z Litvy, Lotyšska, Estónska a Dánska. Videli sme veľa predstavení v litovčine, ruštine aj angličtine. My sme uviedli našu najnovšiu hru - Dievča z morského dna v slovenčine. Diváci ocenili najmä výtvarnú stránku a pekné divadelné obrazy. Spoločnú reč sme našli s režisérom z Kaunasu, ktorý spracoval podobnú problematiku.

            Festival sa vyznačoval priateľskou až rodinnou atmosférou, s akou sme sa predtým stretli len veľmi zriedkavo. Hostitelia sa o nás postarali naozaj dobre a dievčatá neskôr v Šali spomínali na hotelové ubytovanie a raňajky:))

            Žili sme nielen divadlom - navštívili sme Horu krížov, pochodili mestečko s rozľahlým a udržiavaným parkom, zabavili sa na diskotéke a rozlúčkovom večere v usadlosti na brehu jazera, navštívili sme aj rodiny našich divadelníkov, ktoré dievčatám pripravili individuálny program.

            Musím vyzdvihnúť prístup dievčat, pretože tak aktívnu skupinu sme asi ešte nemali. Komunikovali v angličtine (ďakujeme všetkým vyučujúcim :) ) - niektoré viac, iné menej - ale ani jedna nebola bokom. Zapájali sa do workshopov, vystupovali slušne a veľmi dobre reprezentovali školu, obec a Slovensko. 

            Poďakovanie patrí aj p. uč. Prokopovej za pomoc pri tlmočení, dozore a vybavovaní čohokoľvek priamo na mieste. A v nie poslednom rade treba poďakovať vedúcej súboru p. uč. Demkovej za prípravu a reprezentáciu.

            DeeP 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
        • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
        • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
        • 36140783
        • 2021390822
        • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
      • Prihlásenie