Novinky

          • Upozornenie

          • Chceli by sme Vás upozorniť na to, že dnes sa v susednej obci nachádzala dodávka značky Opel, červenej farby. Vo vnútri sedel muž s čiernymi vlasmi tmavšej pleti, ktorý lákal žiaka do auta na cukríky. Upovedomili aj políciu a intenzívne s ňou spolupracujú. Žiadame Vás o zvýšenú pozornosť a bezpečnosť Vašich detí. V prípade nejakého podozrenia kontaktujte políciu.

          • Ponuky Centra poradenstva a prevencie v Námestove

          • Milí rodičia Centrum poradenstva a prevencie v Námestove Vám v školskom roku 2022/2023 ponúka službu biofeedback a neurofeedback, Filiálnu terapiu a Terapiu hrou. Viac informácií sa môžete dočítať na priložených letákoch a v prípade záujmu tam nájdete aj kontakt na Centrum. (ZaV)

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 12. - 16. septembra absolvovali žiaci 6. ročníka plavecký výcvik v Aqua Relax Dolný Kubín. Celý týždeň naši šiestaci poctivo trénovali pod vedením úžasných inštruktoriek a inštruktora. To, čo sa naučili, predviedli v piatok v plaveckých pretekoch. Dôležitá však nebola rýchlosť, ale schopnosť preplávať bazén s dĺžkou 25 metrov. Túto výzvu zvládli úplne všetci účastníci výcviku. Za svoj výkon dostali mokré vysvedčenie a do sýtosti sa mohli vyblázniť na vodnej šmykľavke, tobogane alebo sa nechali unášať divokou riekou. Veríme, že naši šiestaci si plávanie zamilovali a budú sa v tomto športe aj naďalej zdokonaľovať. (FlK, DeE)

          • Exkurzia Bratislava - Viedeň

          • V dňoch 13.-14. septembra sa po 3-ročnej neplánovanej pauze spôsobenej protipandemickými opatreniami podarilo opäť obnoviť štúdium histórie a geografie v teréne, keď 49-členná posádka deviatakov, 3 ôsmačiek a 4 vyučujúcich vyrazila na exkurziu Bratislava - Viedeň. Už počas cesty sa všetci prítomní vďaka sprievodnému výkladu p. uč. Kurekovej oboznamovali s lokalitami, ktorými prechádzali. V našom hlavnom meste absolvovali komentovanú vyhliadkovú jazdu vláčikom Prešporáčikom  od budovy Slovenského národného divadla cez Slavín až po Bratislavský hrad. Nasledovala prechádzka pešou zónou v starobylom centre našej metropoly a panoramatický výhľad z UFA - veže v tvare lietajúceho taniera na moste SNP. Po doplnení zásob v obchodnom centre nasledovalo ubytovanie a po neodmysliteľnom nekonečnom večernom zaspávaní prišiel zaslúžený nočný odpočinok.  Na druhý deň sme sa presunuli za naše západné hranice do vytúženej Viedne. V historickom centre sme si obzreli čerstvo zrekonštruovanú budovu rakúskeho parlamentu, ďalej čiastočne odkrytú nádhernú budovu radnice /kvôli práve prebiehajúcej rekonštrukcii/, navštívili sme záhrady plné ruží v zimnom sídle Habsburgovcov - zámku Hofburg, obdivovali livrejovaných kočišov na fiakroch a napokon v tichej modlitbe žasli v  Dóme sv. Štefana, ktorý je dominantou Viedne. S historickými súvislosťami týchto pamätihodností nás priebežne oboznamovala p. uč. Durčáková. Nasledovala prehliadka v  prírodovedeckom múzeu, ktorého počiatky siahajú do čias Márie Terézie a v súčasnosti ponúka návštevníkom približne 25 miliónov exponátov. Záverečný zážitok všetkým poskytlo letné sídlo Habsburgovcov - zámok Schönbrun, jeho záhrady, fontána aj rímske ruiny.  Počas celej exkurzie žiaci svoje poznatky zapisovali do testu vytvoreného z otázok, súvisiacich s navštívenými miestami. Unavení, ale plní nezabudnuteľných zážitkov a veríme, že aj poznatkov, sme sa vracali domov a po chytení druhého dychu sa naši poznaniachtiví účastníci exkurzie predviedli aj ako vytrvalí speváci, veď vraj "žijeme len raz, práve tu  a práve teraz, slnko svieti rovnako na všetkých nás, tak sa nemrač ..." sme počúvali od Dunaja až po Oravu :-). Ďakujeme vedeniu školy za umožnenie takejto netradičnej formy vzdelávania, pani učiteľkám Kurekovej a Durčákovej za prípravu exkurzie a p. uč. Kovaľovej a Vlžákovej za pomoc pri realizácii, žiakom za disciplínu /výnimky a straty boli v norme/ a Pánu Bohu za akurátne počasie a bezpečný pobyt aj cestu!   /za učiteľský tím VlA/

          • Zdravotník

          • Od 1.9.2022 pracuje v našej škole zdravotnícky pracovník. Sme radi, že Ministerstvo školstva
            podporilo našu žiadosť, keďže máme žiakov, ktorí sú zdravotne znevýhodnení, alebo majú
            chronické ochorenia, na ktoré vyučujúci mnohokrát nestačia, nakoľko nemajú adekvátne vzdelanie a dostatočné kompetencie.

            Ak majú niektorí rodičia záujem o služby zdravotníckeho pracovníka, mali by sa najskôr
            oboznámiť s kompetenciami, ktoré zdravotník v škole môže vykonávať, potom vypísať
            informovaný súhlas (poslať poštou alebo priniesť osobne) a následne si zo zdravotníkom
            dohodnúť osobné stretnutie, kde zákonní zástupcovia informujú zdravotníka, akú starostlivosť
            ich dieťa potrebuje. Viac sa dočítate TU , alebo na ľavej lište webovej stránky v sekcii "Zdravotník".

        • Ranný školský klub detí
          • Ranný školský klub detí

          • Milí rodičia,

            od pondelka 12.9.  otvárame aj ranný školský klub detí, ktorý môže vaše dieťa 1.-4. ročníka navštevovať v čase od 6.30 do 7.30. Je potrebné, aby ste si stiahli prihlášku TU: ziadost o prijatie do SKD(1).docx, (alebo na webovej stránke v sekcii "Na stiahnutie").

            Ostatné informácie ohľadom platby nájdete na webovej stránke v sekcii "ŠKD".

            POZNÁMKA: Žiaci, ktorí už navštevujú poobedný ŠKD nemusia dať prihlášku,ani naviac platiť. Stačí ak rodičia nahlásia záujem svojim vedúcim ŠKD.

          • Záujmové útvary

          • Oznamujeme záujemcom o vedenie záujmového útvaru v školskom roku 2022/23, aby sa nahlásili vedeniu školy do 9. 9. 2022.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
        • +421 43 55 92 320 Riaditeľ školy - 0905 793 731 Mgr. Marta Šalatová riaditel@zszakamenne.sk Sekretariát - 0908 855 113 skola@zszakamenne.sk ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979 PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD. zrs1@zszakamenne.sk ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756 Mgr. Ivana Čičová zrs2@zszakamenne.sk ZRŠ pre MŠ - 0947 964 279 Mgr. Monika Sivčáková zrs-ms@zszakamenne.sk MŠ Ústredie - 0947 959 770 MŠ Oravice - 0908 945 260 ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov) Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila jedalen@zszakamenne.sk
        • Ulica Špitál 967/4 029 56 Zákamenné Slovakia
        • 36140783
        • 2021390822
        • Úhrada stravy v ŠJ: SK92 5600 0000 0040 4136 2006 Úhrada školného v materskej škole: SK75 5600 0000 0040 4136 9005
      • Prihlásenie