Novinky

          • Účelové cvičenie 8.ročník - Roháčske plesá

          • Žiaci 8.ročníka sa dňa 25.06.2024 zúčastnili účelového cvičenia – túra Roháčske plesá. Strávili sme úžasný deň plný dobrodružstva, zážitkov, smiechu a radosti. Na konci boli žiaci odmenení dobrým pocitom zo zvládnutia 14km túry.

          • Oboznámenie sa s novými predmetmi

          • Vieme, že na druhom stupni je viac nových predmetov a to čaká aj naších štvrákov prvostupniarov, ktorí po prázdninách vhupnú na ten druhý stupeň, preto nám  pedagogovia z druhého stupňa / p.uč. Mrekajová Tatiána, Murínová Veronika, Kocúr Ján /   zaujímavou hravou formou približili svet biológie, fyziky, chémie. Žiakom sa to páčilo a na konci  ako bonus videli prácu s cvičeným psom, ktorý úžasne počúval svojho cvičiteľa. Všetkým ďakujeme. / JšM /

          • Jubilejný ročník Hviezdoslavovho Kubína

          • 19. a 20. júna sa naše recitátorky zúčastnili celoslovenského kola v prednese poézie a prózy - Hviezdoslavovho Kubína. Tento ročník  je výnimočný - Hviezdoslavov Kubín oslavuje 70. výročie svojho vzniku a aj súťaže sa niesli v tomto duchu. Organizátori sa rozhodli recitátorom neudeľovať umiestnenia, ale každého oceniť diplomom za to, čo bolo v jeho umeleckom prednese špecifické. Adelka Polťáková z V.A tak získala diplom za presvedčivé stvárnenie a kompozíciu prednesu balady. Katka Belicajová z IX.D za výborne vystavanú montáž svojho prednesu. Stelka Bystričanová z IX.B bola okrem iného ocenená za nevšednú dramaturgiu. Dievčatá svojimi prednesmi výrazne prispeli k slávnostnej atmosfére celého podujatia. V piatok 21. júna si prevezme ocenenie za dlhoročný prínos v oblasti umeleckého prednesu aj ich pedagogička Zuzana Demková. Všetkým oceneným gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            DeeP

          • Atletika mladších žiakov a žiačok

          • 19.6.2024 naše mladšie žiačky a mladší žiaci ukázali celému okresu, že v Zákamennom sa športuje naplno. Z atletiky si priniesli 8 umiestnení:

            Rebeka Florková 1. miesto - skok do diaľky, 2. miesto - beh 60m,

            Henrieta Floreková 1. miesto - skok do výšky,

            Klára Kocúrová 3. miesto - hod kriketovou loptičkou,

            Štafeta dievčatá - 3. miesto (Kondelová Soňa, Straková Sofia Klára, Florková Rebeka a Kocúrová Klára)

            Lukáš Murín 1. miesto - beh 600m, 2. miesto - vrh guľou,

            Patrik Serdel 3. miesto - beh 600m.

            Všetkým veľmi gratulujeme, ďakujeme za krásnu reprezentáciu a prajeme ešte veľa športových úspechov.

            KoI MaM

          • Zdravý chrbátik

          • V rámci projektu Zdravý chrbátik sme s deťmi prvého ročníka cvičili počas hodín telesnej výchovy cviky, ktoré pomáhajú k správnemu vývinu chrbtice. Použivame fit lopty,balančné podložky, expandery a rôzne iné pomôcky. Na hodiny sa deti tešia a ja spolu s nimi. Verím, že spoločnými silami naučíme deti správnym návykom a pomôžem im predísť rôznym deformitám tela. Dúfam, že budeme pokračovať v programe.Je to dlhá cesta, ale na konci môžu byť zdravé deti a menej boľavé chrbátiky.

          • O našej škole trochu inak...

          • Naša škola je výnimočná.

            Máme veľa talentovaných žiakov, ktorí školu a obec reprezentujú aj v zahraničí. A to nehovoriac o učiteľoch. Sú erudovaní, empatickí a kreatívni. Tvoríme jeden skvelý tím a spolu dokážeme veľké veci.

          • Súťaž červeného kríža mladých zdravotníkov

          • 11.6.sa žiaci prvého aj druhého stupňa zúčastnili súťaže Prvej Pomoci v Dolnom Kubíne.Žiačky prvého stupňa vyhrali 1.miesto.Starší si síce neodniesli cenu ,ale som na nich hrdá čo všetko vedia v rámci PP.

            Zdravotnička Iveta Sivčáková

          • ENGLISHSTAR- medzinárodná súťaž

          • Dňa 25.4. prebehla na našej škole súťaž v anglickom jazyku, do ktorej sa zapojilo 12 žiakov. Ďakujeme všetkým zúčastneným za ich záujem. Hoci sa nikomu nepodarilo umiestniť na výhernej listine, žiaci mali možnosť zmerať si sily s rovesníkmi z iných škôl. Za prípravu súťaže ďakujeme p.uč. Chudobovej.

          • Úspech na fyzikálnej súťaži

          • Dňa 12.6.2024 sa v Zákamennom konala okresná súťaž - Námestovský fyzik a Námestovská fyzikárka. Na tejto súťaži sa zúčastnilo 41 súťažiacich z celého okresu Námestovo. Naši žiaci aj žiačky sa medzi tvrdou konkurenciou nestratili. V kategórii chlapcov získal skvelé 2. miesto Gregor Bystričan a medzi úspešných riešiteľov sa dostal Matias Florek spolu s Jakubom Večerkom. Ani naše dievčatá nezaostávali za chlapcami. V kategórii dievčát získala 2. miesto Lenka Brišáková a úspešnou riešiteľkou bola Nikola Brandysová. Všetkým deťom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. (kcj)

          • Futbal

          • 11.6.2024 sa naši starší žiaci zúčastnili okresného kola v malom futbale.

            Chalani si z piatich tímov vykopali 3. miesto.

            Gratulujeme a prajeme ešte veľa športových výkonov.

            KoI, MaM

          • Cezpoľný beh

          • 6.6.2024 sa našej kalvárii uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu starších žiakov a žiačok. Adela Sivčáková z 8.A si vybehala 2.miesto. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov.

            KcJ KoI

          • Dilongova Trstená 2024

          • Prvý júnový piatok patrí už tradične celoslovenskej súťaži v prednese duchovnej poézie a prózy - Dilongova Trstená. Tento rok to bol už 32. ročník a pre naše reprezentantky bol opäť úspešný. Katka Dibdiaková zo VII. C a Adelka Polťáková z V.A získali vo svojich kategóriách cenu poroty. Veľké uznanie poroty a 1. miesto získala Stela Bystričanová z IX.B. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Za prípravu ďakujeme p. uč Demkovej Z.

            DeeP

             

          • Prečo mám rád slovenčinu, prečo mám rád Slovensko

          • Hrdosť na Slovensko, slovenčinu a obrovský talent ukázali naši žiaci, ktorí poslali svoje literárne práce do 32. ročníka celoslovenskej súťaže s medzinárodnou účasťou. Štyria si dokonca boli osobne prevziať ocenenie v Cisársko-kráľovskej historickej jazdiarni v Nových Zámkoch. Pod záštitou Ministerstva kultúry SR čestné uznanie dostali: Filip Babinský 5.A, Tamara Antušáková 8.A, Aneta Zavoďanová 8.B a osobitnú cenu porota udelila Matejovi Kubiznovi z 5.A.  Diplom za prácu dostala aj naša škola. Žiakom blahoželáme a za prípravu ďakujeme p.uč. Demkovej a Vojtaššákovej.

            ČiI

          • Erasmus+ opäť u nás

          • Povedomie európskeho občianstva - to bolo hlavnou myšlienkou posledného májového týždňa v našej škole. Vďaka dlhodobej príprave pani zástupkyne Marcely Bolibruchovej sme v rámci tohto  projektu privítali   13 žiakov a 4 pedogógov z Litvy a z Portugalska. Spolu s našimi ôsmakmi a deviatakmi, u ktorých boli zahraniční študenti aj ubytovaní, všetci  prežili týždeň nabitý pestrým programom do poslednej minúty. Privítali sme ich ľudovou hudbou, tanečným predstavením, vedomostným kvízom o Európskej únii a postupne sprevádzali do Roháčov, Oravskej Lesnej, Vysokých Tatier a podobne, program im pripravili aj naši pedagógovia v priestoroch školy. Zážitky vyvrcholili v piatok večer pri slávnostnej večeri, odovzdávaní certifikátov a samozrejme rozlúčkovej diskotéke. 

            Veľké poďakovanie patrí všetkým pedagógom, žiakom a rodičom, ktorí sa do tohto spoločného diela zapojili.

            ČiI

             

          • EXKURZIA VIEDEŇ - BRATISLAVA

          • V dňoch 15.-16.5. 2024 sa 54 ôsmakov našej školy vybralo spoznávať dve hlavné mestá, ktorých blízkosť je najmenšia na svete: Viedeň a Bratislavu. Už po pár kilometroch sa v autobuse vyťahovali perá a do pracovných listov si  začali zapisovať prvé dôležité informácie tejto výpravy. Do slepej mapy si značili trasu cez Slovensko, ktorej cieľom bola Bratislava.

            V prvý deň exkurzie nás privítala slnečná, ale veterná Viedeň (už chápeme tie veterné vrtule hneď za hranicou :-)). Prírodovedné múzeum, Dóm Sv. Štefana ako aj centrum rakúskej metropoly sme hravo zvládli, avšak v záhradách Schonbrunnu prišla kríza v podobe únavy a frflania. Radosť a energia sa vrátila, keď sme zaparkovali pred nákupným centrom v Bratislave. Tam sme si naplnili žalúdky a neskutočne veľa energie, ktorá niektorým vydržala až do neskorých nočných hodín.

            Ráno nás už čakala Bratislava: Devín, Brána slobody, historické centrum, hrad a Slavín. Aj toto nás veľmi vyčerpalo, hoci sme sa väčšinou viezli vo vláčiku-Prešporáčiku. Skôr, ako sme sa vrátili na rodnú hrudu sme opäť dotankovali energiu a vybrali sme sa domov. Úspešne vypracované pracovné listy boli dôkazom toho, že sme opäť o niečo múdrejší....

            KuM 

          • Exkurzia do Soľnej bane vo Wieliczke a do Krakova

          • V pondelok 20. mája sa naši siedmaci vybrali spolu so svojimi triednymi učiteľkami na dobrodružné putovanie k našim severným susedom. Prvou zastávkou bola Soľná baňa vo Wieliczke, v ktorej sa soľ ťažila od 13. storočia. Najskôr sme museli zdolať 378 schodov, našťastie smerom dolu. Počas prehliadky sme žasli nad tým, v akých ťažkých podmienkach dokázali baníci pracovať. Okrem ťažby soli si v hĺbke 130 metrov vybudovali aj kaplnky, v ktorých prosili Boha o pomoc pri práci. Z celkovej dĺžky 320 km chodieb sme prešli a videli len 3 km, ktoré sú sprístupnené turistom. Ako bonus sme mohli pooblizovať slané steny a zlatým klincom bola cesta z hlbín zeme na denné svetlo baníckym výťahom.

            Z Wieliczky sme sa vydali do Krakova, druhého najväčšieho mesta v Poľsku. Prehliadka tohto kráľovského mesta nás zaviedla na nádvorie hradu Wawel a na hlavné námestie s názvom Rynek Glówny, ktoré patrí medzi najväčšie námestia v Európe. 

            Počasie nám vyšlo na jednotku a tešíme sa na ďalšiu takúto vydarenú exkurziu. Viac fotiek si môžete pozrieť vo fotogalérii. (MrT, JuĽ, DeE, FlK)

          • Atletika

          • Dnes 21.05.2024 sa naše staršie žiačky a  starší žiaci zúčastnili súťaže v atletike. Nina Kurňavková obsadila 1. miesto v hode kriketovou loptičkou, Nella Brandysová 2. miesto vo vrhu guľou a Richard kubánik 3. miesto v hode kriketovou loptičkou.

            Ďakujeme za peknú reprezentáciu všetkým žiakom a k úspechu gratulujeme.

            KoI MaM

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka Zákamenné
      • +421 43 55 92 320

        Riaditeľ školy - 0905 793 731
        Mgr. Marta Šalatová
        riaditel@zszakamenne.sk

        Sekretariát - 0908 855 113
        skola@zszakamenne.sk

        ZRŠ pre I. stupeň - 0918 941 979
        PaedDr. Marcela Bolibruchová, PhD.
        zrs1@zszakamenne.sk

        ZRŠ pre II. stupeň - 0948 252 756
        Mgr. Ivana Čičová
        zrs2@zszakamenne.sk

        ZRŠ pre MŠ Oravice - 0947 964 279
        Grofčíková Lívia
        zrs-Oravice@zszakamenne.sk
        MŠ Oravice - 0908 945 260

        ZRŠ pre MŠ Ústredie - 0948 789 275
        Mgr. Florková Zuzana
        zrs-Ustredie@zszakamenne.sk
        MŠ Ústredie - 0947 959 770

        ZŠS (jedáleň) - 0907 656 591 (prihlasovanie/odhlasovanie obedov)
        Vedúca ŠJ ZŠ: Kurňavková Ivana
        Vedúca ŠJ MŠ: Jakubčeková Ľudmila
        jedalen@zszakamenne.sk
      • Ulica Špitál 967/4
        029 56 Zákamenné
        Slovakia
      • 36140783
      • 2021390822
      • Úhrada stravy v ŠJ:
        SK92 5600 0000 0040 4136 2006

        Úhrada školného v materskej škole:
        SK75 5600 0000 0040 4136 9005
    • Prihlásenie